NÄSTA

Säsongspremiär för Allsvenskan Segling

Maj 16, 2017 @ 07:14:22   Foto Tommi Rotonen


1 AV 1

Pressmeddelandef från Svenska Seglarförbundet: Till helgen (19–21 maj) drar Allsvenskan Segling igång för säsongen. Fyra deltävlingar står på programmet. Först ut är Strängnäs där det blir stadsnära seglingar på Ulvhällsfjärden precis nedanför domkyrkan.


 

Arrangörsklubben Strängnäs Segelsällskap satsar stort på att skapa en minnesvärd seglarfest med korta race nära land och med kunniga speakers och många festliga kringarrangemang.

 

Under 2017 kommer Allsvenskan att avgöras med fyra deltävlingar spridda över landet. Först ut är alltså Strängnäs, därefter står Ekerö Båtklubb på tur som arrangerar en deltävling 9–11 juni i Jungfrusund på Ekerö utanför Stockholm. Tredje deltävlingen arrangeras i Jönköping där seglingarna kommer att avgöras 25–27 augusti på Munksjön mitt i stan. Sista ut blir SS Kaparen och Kungsbackafjorden 8–10 september.


- Strängnäs Segelsällskap har haft ett lag med i Allsvenskan under både 2015 och 2016. Då vi har en seglingsarena som ligger centralt, så föddes en tanke att arrangera Allsvenskan på hemmaplan. Ett perfekt sätt för oss att skapa intresse både för idrotten segling och för klubben. Vi siktar på att erbjuda både seglare och publik stadsnära seglingar med en vacker kuliss och ett lättillgängligt race village, säger Tommi Rotonen i arrangörsklubben.

 

Under två och en halv tävlingsdagar är ambitionen att hinna med 45 race vilket innebär 15 race per klubblag. Kappseglingarna är direktdömda på vattnet, så först i mål vinner. Varje besättning måste bestå av en person av varje kön och minst en seglare under 25 år. Men det är klubbarna – inte de individuella seglarna – som gör upp om vilken klubb som till slut bärgar guldet.

 

I fjol hade flera klubbar med sig supportrar på plats vid deltävlingarna. De som inte har möjligheten att se seglingarna på plats, kan istället sitta hemma framför datorn och följa kampen via SAP Sailing Analytics på Seglarförbundets hemsida och på Facebook.

 

De korta racen gör att små misstag kan bli dyrköpta och ibland kan chansningar löna sig. Det betyder ofta att det är oerhört jämna seglingar. Under allsvenskans debutår 2015 var det så jämnt att KSSS och Club från Hönö utanför Göteborg som gick hela vägen och seglade hem det allsvenska guldet.

 

Deltagande klubblag Allsvenskan Segling 2017

Cape Crow Yacht Club

Kungliga Svenska Segelsällskapet

Ekolns Segelklubb

Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb

Göteborgs Kungliga Segelsällskap

Hjuviks Båtklubb

Halmstads Segelsällskap

Segelsällskapet Kaparen

Jollekappseglarna Västerås

Örnsköldsviks Segelsällskap

Malmö Segelsällskap

Långedrags Segelsällskap

Strängnäs Segelsällskap

Sotefjordens Segelsällskap

Wikens Båtselskap

----------------------------------

Lommabuktens Seglarklubb

Oxelösunds Segelsällskap

Rörviks SegelsällskapKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Sky Paintings

Grymma drönarbilder från Marathon, Florida på solnedgången som gör att man längtar tillbaka till sommaren!    

Efter avgående VDn - här är svenskd...

Richard Brisius och Johan Salén har anlitats som ordförande och vice ordfö...

Svenskor presterar på Busan Match C...

Nu är Busan Match Cup igång på riktigt! Vi har tre svenska lag på p...

Video: Greenbird project

2009 slog Greenbird fartrekord på land med 202,9 km/h. Här är en vlog fr&a...

Video: Turkiska seglarförbundets ny...

Kolla in första testet av Turkiets seglarförbunds nya seglingssimulator. Ser r&a...
x