NÄSTA

Team AkzoNobel presenterar crewet som ska vinna Volvo Ocean Race 2017/2018

Maj 15, 2017 @ 15:21:33   Foto AkzoNobel


1 AV 1

Press meddelande från AkzoNobel: Nu presenteras besättningsmedlemmarna som tänker vinna nästa Volvo Ocean Race med Team AkzoNobel. Den nederländske skepparen Simeon Tienpont har handplockat en spännande, internationell besättning från sju länder, med bland annat en brasilianare boende i Stockholm.

 

I team AkzoNobel-besättningen finner vi fyra tidigare vinnare av Volvo Ocean Race, som alla visat en otrolig passion för framgång och sammanlagt kammat hem sex segrar - trefaldige vinnaren Brad Jackson från Nya Zeeland, Chuny Bermudez från Spanien, Joca Signorini från brasilianen som bor i Stockholm och Jules Salter från Storbritannien.

 

Dessutom ingår den nederländska olympiska silvermedaljören Annemieke Bes, samt Luke Molloy från Australien, den danske matchracingskepparen Nicolai Sehested och seglingsstjärnskottet Brad Farrand från Nya Zeeland.

 

“Besättningen som jag valt ut förenar mognad och erfarenhet med ungdomlig livskraft", förklarar Tienpont. Vi har ett otroligt erfarenhetsdjup i teamet, med 24 Volvo Ocean Race och fem olympiska medaljer mellan oss. Vi är stolta över att segla under nederländsk flagg och kommer att göra vårt bästa för att alla AkzoNobel-anställda ska bli stolta över sitt eget team."

 

Den nyzeeländske seglaren Jackson (49) kommer att ge sig ut på sitt sjunde Volvo Ocean Race och Bermudez (47) är en av Spaniens mest framgångsrika och populära kappseglare. Han har sex tidigare Volvo Ocean Race som merit, inklusive en spektakulär seger i 2014-15 års upplaga.

 

Både Signorini (39) och navigatören Salter (48) har seglat Volvo Ocean Race tre gånger (de vann tillsammans 2008-09), medan Australiens Luke Molloy och Danmarks Nicolai Sehested har deltagit i varsitt Volvo Ocean Race. Den nederländska seglaren Annemieke Bes och nyzeeländaren Brad Farrand är båda med i Volvo Ocean Race för första gången.

 

Som kommentar till tillkännagivandet av besättningen sa AkzoNobels CEO Ton Büchner: "Volvo Ocean Race är ett fantastiskt skyltfönster för våra produkters överlägsna kvalitet och höga prestanda och därför är det viktigt att detta även reflekteras i besättningen. Simeon har satt ihop ett enastående, erfaret team där alla är fullt engagerade för att vinna tillsammans och vi är stolta över att ha dem ombord."

 

Arbetet är i full gång på Volvo Ocean Race varvsanläggning i Lissabon, Portugal, med att utrusta och måla team AkzoNobels splitter nya Volvo Ocean 65 yacht. Det är planlagt att båten ska segla för första gången i början av juni, med ett officiellt båtdop planerat ett par veckor senare i teamets hemmahamn i Haag, Nederländerna.

 

Team AkzoNobel-besättningen börjar sedan en intensiv träningsperiod på havet innan den åtta månader långa jorden runt-seglatsen startar i spanska Alicante den 22 oktober.

 

Mer information finns på www.teamakzonobel.com


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Nya X4.6 (video)

I augusti släpptes första testbåten, nu är hon äntligen ute på marknaden.   Nya X46 från danska X-Yachts är nominerad till "Yacht ...

Billy Besson och Marie Riou badar i...

Idag drar världscupen igång i Enoshima, Japan (sju timmar före oss i tiden)...

Pressrelease från B&G

Nedan följer en pressrelease från företaget B&G som har uppdaterat sina ka...

Organisk segelbåt – i balsa, linnev...

Från tillverkningen av det organiska skrovet. Nu är Formula Sailing-teamet klara...

Kai Lenny gör en Kai Lenny (video)

Kai Lenny är en av världens mest skickliga surfare. Här leker han bland v&ar...x