NÄSTA

Team AkzoNobel presenterar crewet som ska vinna Volvo Ocean Race 2017/2018

Maj 15, 2017 @ 15:21:33   Foto AkzoNobel


1 AV 1

Press meddelande från AkzoNobel: Nu presenteras besättningsmedlemmarna som tänker vinna nästa Volvo Ocean Race med Team AkzoNobel. Den nederländske skepparen Simeon Tienpont har handplockat en spännande, internationell besättning från sju länder, med bland annat en brasilianare boende i Stockholm.


 

I team AkzoNobel-besättningen finner vi fyra tidigare vinnare av Volvo Ocean Race, som alla visat en otrolig passion för framgång och sammanlagt kammat hem sex segrar - trefaldige vinnaren Brad Jackson från Nya Zeeland, Chuny Bermudez från Spanien, Joca Signorini från brasilianen som bor i Stockholm och Jules Salter från Storbritannien.

 

Dessutom ingår den nederländska olympiska silvermedaljören Annemieke Bes, samt Luke Molloy från Australien, den danske matchracingskepparen Nicolai Sehested och seglingsstjärnskottet Brad Farrand från Nya Zeeland.

 

“Besättningen som jag valt ut förenar mognad och erfarenhet med ungdomlig livskraft", förklarar Tienpont. Vi har ett otroligt erfarenhetsdjup i teamet, med 24 Volvo Ocean Race och fem olympiska medaljer mellan oss. Vi är stolta över att segla under nederländsk flagg och kommer att göra vårt bästa för att alla AkzoNobel-anställda ska bli stolta över sitt eget team."

 

Den nyzeeländske seglaren Jackson (49) kommer att ge sig ut på sitt sjunde Volvo Ocean Race och Bermudez (47) är en av Spaniens mest framgångsrika och populära kappseglare. Han har sex tidigare Volvo Ocean Race som merit, inklusive en spektakulär seger i 2014-15 års upplaga.

 

Både Signorini (39) och navigatören Salter (48) har seglat Volvo Ocean Race tre gånger (de vann tillsammans 2008-09), medan Australiens Luke Molloy och Danmarks Nicolai Sehested har deltagit i varsitt Volvo Ocean Race. Den nederländska seglaren Annemieke Bes och nyzeeländaren Brad Farrand är båda med i Volvo Ocean Race för första gången.

 

Som kommentar till tillkännagivandet av besättningen sa AkzoNobels CEO Ton Büchner: "Volvo Ocean Race är ett fantastiskt skyltfönster för våra produkters överlägsna kvalitet och höga prestanda och därför är det viktigt att detta även reflekteras i besättningen. Simeon har satt ihop ett enastående, erfaret team där alla är fullt engagerade för att vinna tillsammans och vi är stolta över att ha dem ombord."

 

Arbetet är i full gång på Volvo Ocean Race varvsanläggning i Lissabon, Portugal, med att utrusta och måla team AkzoNobels splitter nya Volvo Ocean 65 yacht. Det är planlagt att båten ska segla för första gången i början av juni, med ett officiellt båtdop planerat ett par veckor senare i teamets hemmahamn i Haag, Nederländerna.

 

Team AkzoNobel-besättningen börjar sedan en intensiv träningsperiod på havet innan den åtta månader långa jorden runt-seglatsen startar i spanska Alicante den 22 oktober.

 

Mer information finns på www.teamakzonobel.comKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Renovera din gamla Mirrorjolle och ...

För lite mer än 10 år sen började en av Sveriges minsta jolle med full uppsättning segel dö ut och försvinna helt från vattnen, nämligen Mirror...

Ett blåsigt J70 VM slut (video)

Igår avslutades ett speciellt J70 VM i Porto Cervo som i början på veckan...

SVENSKA NOTORIOUS FYRA I FÖRREGATTA...

Fredagens tune-up till sexornas world cup i Vancouver (Westerleigh Cup) seglades i lä...

Tips! Get Real, Get Gone: How to Be...

Boktips är inte det vanligaste vi skriver om men efter att ha läst innehål...

Lite vind på Kullaviks Skiffregatta

Det var en svårseglad helg på Kullaviks KKK Skiff regatta. Vinden var lät...
x