NÄSTA

WMRT: I helgen ska de sista två biljetterna delas ut till Match Cup Sweden

Maj 12, 2017 @ 18:02:53   Foto wmrt


1 AV 1

Då var det full fart på GKSS igen efter en vanlig träningsvecka. Den här gången är det World Match Racing Tour som har tävling i Långedrag och de sista biljetterna till GKSS Match Cup Sweden (Marstrand) ska delas ut på söndag till det topp två bästa teamen. 

 

Det var fina förhållanden i Långedrag och de åtta besättningarna fick en fin seglingsdag, hälften är säkert mer nöjda än den andra halvan och gladast är nog dansken Joachim Aschenbrenner som leder med 4-0 efter första Round Robin. 

 

Startlistan är: 

Torvar Mirsky - Australiensiskt team vars rorsman varit otroligt duktig på enskrov tidigare Match racing år på Marstrand. Han har precis börjat sin comeback i flerskrov och kom trea på Match Cup Austraila tidigare i år. 

 

Måns Holmberg - Med de nya teamnamnet CFA Sports gör den unga talangen en helhjärtat satsning på Match racing med sitt nya team och är lite av förhandsfavoriter på den här regattan. Han har några riktigt bra matcher bakom sig och levererar när han måste.

 

Jonas Warrer - Tidigare Olympisk 49er seglare och har många seglingsår i nacken. Han förväntas också ligga högt i resultatlistan efter att ha bevisat att han kan segla flerskrov på tidigare event. 

 

Joachim Aschenbrenner - Fick en sen inbjudan till det här eventet och har under våren och vintern tränat lite mer än tidigare i M32an. Tidigare gjordes ingen träning mellan tävlingarna vilket gjorde att han kom in som ringrostig varje event och känner sig därför mer redo än nånsin att segla nu. 

 

Patrik Sturesson - Vinnare av Mästarnas Mästare 2016 och har seglat mycket på GKSS vattnet. Under de senaste månaderna har de tränat mycket M32 och bland annat deltagit i Monaco Winter Series. 

 

Kim Kling - Teamet som vann den här regattan förra året fast då i enskrov har en större utmaning i år att säkra upp vinsten i flerskrov men är fullt redo att göra sitt bästa. 

 

Anna Östling - Den enda kvinnliga besättningen på den här regattan och inte är det till deras nackdel efter att ha haft deras bästa säsong någonsin 2016. Teamet har en sammanhållning utöver det vanliga vilket hjälper enormt. 

 

Rasmus Rosengren - Några av seglarna i Artemis Youth Americas Cup som gör de sista förberedelserna innan det blir avfärd till Bermuda. 

 

 

Ny dag imorgon och vi önskar alla stort lycka till. Sugen på att se racingen precis utanför GKSS piren så tveka inte att gå ner. Annars finns live uppdatering på www.wmrt.com.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

SK75 Bacchant Foto Olle Appelberg

BACCHANT KLÄTTAR I RESULTATLISTORNA...

Hundraåringarnas Regatta i Mariefred är en hyllning till seglande hundraåringar som också välkomnar yngre båtar. Reg...

Vestas 11th Hour Racing vann Götebo...

Vestas imponerade i dagens In-Port Race i Göteborg. Spanska MAPFRE säkrade segern...

Inför In-Port Race i Göteborg

Ladda inför morgondagens In-Port Race i Göteborg. Här följer ett pressm...

Wester Netzler Sailing (video)

Wester Netzler Sailing får ofta besök på träningspassen och nu hä...

Världens största regatta har starta...

Igår startade världens största seglingtävling, nämligen Kieler Wo...x