NÄSTA

Seglingen ska växa genom rörlig bild - KSSS i nytt samarbete

Maj 02, 2017 @ 15:16:53   Foto Rick Tomlinson


1 AV 1

Segling är en av få sporter som nästa alltid är bättre på TV än live, eftersom det mesta utspelar sig på vatten en bra bit ifrån land. Men med bra TV-produktion är det möjligt att få uppleva seglingsaction hemma i TV-soffan - alltifrån täta dueller på banan till frihet och äventyr på öppet hav. Nedan följer en pressrelease från KSSS.

 

Därför har Kungliga Svenska Segelsällskapet (KSSS) nu tecknat ett samarbetsavtal med videoplattformen Solidtango. Syftet är att göra kappsegling mer tillgängligt med hjälp av livesändningar och video, som bland annat distribueras via Solidtangos sportkanal Solidsport, KSSS hemsida och KSSS playkanal.

 

- För oss på KSSS är det självklart att satsa på rörlig bild för att göra sporten mer publik, utveckla våra seglare och vår kommunikation. Tack vare samarbetet med Solidtango/Solidsport, som har stor erfarenhet av livesändning av sport på nätet, kan vi erbjuda alla att komma närmare många olika delar av vår fantastiska sport, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

 

Ett annat syfte med samarbetet är att utveckla de sportsliga förutsättningarna för KSSS elitseglare. Genom rörlig bild och analys av teknik, material och taktik kommer seglarna att ha de bästa förutsättningarna för att nå framgång. Rörlig bild också ett utmärkt verktyg för att kommunicera med KSSS alla intressenter, från seglare till sponsorer, partners och publik.

 

Förutom själva plattformen så bistår Solidtango med utrustning för att sända, projektledning, marknadsföring och produktionskapacitet. Redan i början av juli blir det en stor satsning på rörliga bilder då ÅF Offshore Race (f.d. Gotland Runt), som i år firar 80-årsjubileum, går av stapeln med start i Stockholm och målgång i Sandhamn. Hela startdagen (söndag 2 juli) kommer att sändas live och därefter blir det flera dagliga TV-uppdateringar så länge det finns båtar kvar ute på banan.

 

- Vi ger publiken på land en unik möjlighet att följa racet via video och livesändning. Vi hoppas även på ett stort engagemang från seglarna som kommer att få möjligheten att ladda upp egna videor från racet, säger Johan Lundqvist VD på Solidtango.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Mr.Rogers - världens vänligaste val?

Denna knölval har visat upp sig vid tre olika tillfällen utanför Long Beach, Kalifornien och har fått namnet Mr.Rogers på grund av sin vänlighet.

Tekniska problem för ledaren av ROR...

Finska Ludde Ingvalls CQS fick ett stort bakslag i RORC Transatlantic Race efter ett tekni...

Video: Superyacht värd 25 miljoner ...

Du behöver aldrig få dåligt samvete för dina dåliga tillä...

Till Salu: Wally Yachts Inti3

Den 24 meter långa yachten Initi3 har lagts ut till försäljning av Ocean I...

Video: Hallberg-Rassy 48 i Hårt Väder

Hallberg-Rassy är känt för att vara tunga, stabila, sjövärdiga b&...
x