NÄSTA

ARTEMIS YOUTH TEAM GÖR SIG REDO FÖR BERMUDA (VIDEO)

April 12, 2017 @ 21:25:26   Foto Artemis Racing


1 AV 3

Artemis Racings ungdomslag har höga förväntningar inför Red Bull Youth America’s Cup som avgörs på Bermuda i juni. Vill du se fler bilder? Klicka på bilden ovan och bläddra med pilarna på höger och vänster sida. Och missa inte klippet nedan!

 

Under våren kommer de att värma upp med att försöka kvala in till Match Cup Sweden.

– Att tävla på Bermuda med det här laget kommer att bli otroligt häftigt och vi kommer att ge allt för en topplacering, säger Gustav Petterson, 23 år och skeppare för Artemis Youth Team.

 

Red Bull Youth America’s Cup är en ungdomstävling som avgörs parallellt med den stora America’s Cup-finalen på Bermuda i sommar. Artemis Racing tog ut sin trupp för tävlingen i höstas och den består av en rad lovande svenska talanger. I februari genomförde de sina första träningspass på Bermuda ombord på tävlingsbåten som tillhör klassen AC45f. Det är en toppmodern katamaran som lyfter från vattenytan och kan flyga fram i över 30 knop.

– Första gången vi seglade med båten i Bermuda var en mäktig upplevelse, säger Gustav Petterson. Vi fick ett par väldigt givande dagar på havet och vi har hela tiden varit ett väldigt sammansvetsat team.

 

Flera av seglarna i laget satsar också på att delta i OS 2020. Gruppen har därför varit uppdelad och tränat på olika håll de senaste veckorna. Efter påskhelgen är tanken att de ska börja träningssegla M32-katamran i Stockholm. I mitten på maj kommer de att delta i Match Cup Göteborg, ett kval där vinnaren får delta i Match Cup Sweden på Marstrand i juli.

– Det hade varit jättestort för oss att ta oss vidare till Marstrand för det är en av de största seglingshändelserna i Sverige under året.

 

I maj reser laget till Bermuda för att vässa formen inför starten av Red Bull Youth America’s Cup. Enligt Gustav Pettersson har tiden med Artemis Youth Team hittills varit en ögonöppnare.

– Vi har sett hur professionella killarna i America’s Cup-laget är och hur mycket tid de har lagt ner på att komma långt i seglingskarriären. Jag blir verkligen inspirerad till att jobba hårt för att nå deras nivå och min dröm är att delta i America’s Cup i framtiden.

 

Men även om det är en intensiv och utvecklande period råder det inget tvivel om vad målet är för killarna i laget.

– Vi är inte bara med för att lära oss och vi vill ha en topplacering. Vi har aldrig seglat mot konkurrenterna men vi har ett bra lag och det känns som att vi har goda chanser att gå långt.

 

Red Bull Youth America’s Cup avgörs med kvalseglingar 12-16 juni och finalseglingar 20-21 juni. Seglarna som deltar är 18-24 år gamla seglar AC45f, samma båttyp som använts under America’s Cup World Series. Tävlingen avgjordes för första gången i den senaste upplagan av America’s Cup i San Francisco.

  

Artemis Youth Racing:

Marcus Anjemark, KSSS/ Rådasjön SS

Julius Hallström KSSS

Fritiof Hedstrom GKSS

Marcus Höglander GKSS/ Värmdö JS

Eddie Klemets Vänersborgs SS

Axel Munkby GKSS/ HjBK,

Gustav Pettersson, KSSS/ Sölvesborg OTS

Rasmus Rosengren KSSS/ Malmö SS

 

Lag i Red Bull Youth America’s Cup:

Candidate Sailing Team, Österrike

Team BDA, Bermuda

Youth Viking Denmark, Danmark

Team France Jeune, Frankrike

Next Generation - Team Germany, Tyskland

Land Rover BAR Academy, Storbritannien

Kaijin Team Japan, Japan

NZL Sailing Team, Nya Zealand

Spanish Impulse Team, Spanien

Artemis Youth Team, Sweden

Team Tilt, Schweiz

Next Generation USA, USAKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

27545600_944937685664829_2995990580207471137_n

Bildbomb: Vems ansvar är det att st...

Stormar är utan tvekan det värsta en båt kan utsättas för. Det spelar ingen roll hur mycket grund du seglar upp på eller andra båtar du krockar med. En o...

Att tänka på innan du köper en crui...

Det är otroligt mycket lättare att ge sig ut på sitt dröm-äventyr...

Båtbygge behöver inte vara så svårt

Varför inte bygga din egen segelbåt? Ben såg en liknande segelbåt i ...

Kvällstips: Filmen The Mercy - Base...

För den som inte hört talas om filmen The Mercy är det på tiden. Filme...

9 tips för att leva billigt på en s...

Många är det om drömmer om att flytta in i en segelbåt och segla v&au...
x