NÄSTA

Två sprudlande Lasertjejer har satt sig samman i 470

April 09, 2017 @ 20:15:45   Foto Klara Wester 


1 AV 2

2012 var den senaste gången Sverige hade en dam besättning i 470 som tävlade internationellt. Nu har tiden kommit tillbaka och vi har två sprudlande tjejer som är redo att ta sig an utmaningen. Olivia Bergström och Lovisa Karlsson som båda kommer från Laser Radialen har satt sig samman i en båt och vi har fått veta hur den första träningsperioden tillsammans varit. 


1. Hur kom idéen fram att börja segla 470 och inte tex FX?

Vi tyckte att 470 verkade som en rolig båt samtidigt som den är lik Lasern på många sätt. Dessutom tror vi att våra egenskaper som seglare passar väldigt bra för 470 jämfört med tex FX. 

 

2. Vad är den svåraste utmaningen så här långt med att inte längre segla ensam?

Innan vi började segla 470 trodde vi att den största utmaningen med att segla tillsammans skulle bli kommunikationen i båten och att våga släppa över några utav uppgifterna till den andra. Redan från dag ett har vi därför jobbat hårt med just detta och det funkar hur bra som helst så här långt. Den svåraste utmaningen har snarare varit halvvindar och länsar, dels att hantera spinnakern och få fart i båten men även taktiken.

 

3. Ni har haft en prövotid nu i Palma, hur har det fungerat?

Väldigt bra, vi är super nöjda med denna start vi fått i vår 470- segling. Vi har utvecklats enormt som seglare, lärt oss massor om 470-segling och framförallt har vi haft väldigt roligt under tiden. Vi har också insett poängen med att kunna dra nytta av varandras kunskaper.

 

4. Vad ser ni framemot mest under säsongen?

Att fortsätta utvecklas som 470-seglare och team. Att träna, träna och träna för att snart sätta de där undanvindarna. Till sommaren har vi flera roliga tävlingar som vi ser fram emot också.

470

5. Kommer ni segla någon Laser eller ligger den helt på hyllan?

Laser ligger på hyllan. Nu är det all in 470 som gäller.

 

6. Vad är det bästa med Olivia?

Hennes envishet, hon ger inte upp förrän det hon gör är 100%. Oavsett om det gäller att sätta styrningen i gipparna, att lyckas gör en bra halvindssättning eller 13 chins på gymmet, så vet man att hon kommer fortsätta träna tills hon inte kan misslyckas.

 

7. Vad är det bästa med Lovisa?

För Lovisa finns det två lägen. Antingen på eller av. Under race när det gäller kan man alltid räkna med att Lovisa ger allt och lite till. Men hon skulle aldrig lägga energi på onödiga saker, istället håller hon lugnet och sparar sin energi till nästa utmaning. Dessutom känns det skönt att ha starkaste gasten på banan.

 

Vi på Search tror starkt på de här tjejerna! Följ med på deras resa i 470 på Facebook Bergström/Karlsson Sailing eller på Instagram BergstromKarlssonSailing 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Vattenskidor bakom Hobie 18 - (video)

Vem trodde att en liten Hobie 18 katamaran kunde dra en vattenskidåkare bakom sig? Detta klipp är från 1985 på Keuka Lake i New York.  

Francois Gabart slår ännu ett rekord!

Francois Gabart har nu korsat ekvatorn och fortsätter att utöka sin ledning mot d...

Kul eller farlig vinteraktivitet? -...

Ett gäng barn hoppar i en kanot som körs ner för en snöig backe ner i s...

Nyhet: Wauquiez Pilot Saloon 42

Sedan lanseringen av Pilot Saloon-serien 1991 har det franska varvet Wauquiez levererat mer...

Undoms-VM i Kina - Dag 1: Svenskbåt...

Idag gick första dagen av stapeln för Ungdoms-VM i segling där den bäst...
x