8 anledningar till varför det är bättre att bo i båt

Sverige har ett blandat klimat och vi bjuds både på kallt och varmt. Det stoppar inte alla från att bo i båt året runt medan andra väljer att mestadels bo i båt under sommaren. Här är en lista på 8 anledningar varför det är positivt att bo i båt, kanske året runt, om inte annat fördelen under sommaren. 

1. Lägre levnadskostnad - Det är billigare att bo i båt än hus/lägenhet till och med att köpa en båt från början kan bli billigare än vissa bostäder idag. 


2. Du äger mindre skräp - Ombord på båten finns det inte samma förvaringsmöjligheter som i ett hus/lägenhet vilket gör att du slänger mer och köper mindre onödigt. 

3. Enklare liv - Även fast du kan ha wifi ombord eller har internet i mobilen sägs det att folk ombord på båtar njuter mer. 


4. Mindre stress - Hemma kommer man alltid på tusen saker som behöver göras och du blir distraherad överallt. I en båt tar ytan slut och ganska snabbt kan du göra sakerna du faktiskt känner för att göra. 

5. Miljövänligt levnadssätt - Om du är intresserad av att leva ett mer hållbart och energieffektivt liv är det här det perfekta livet för dig. När bor på en båt använder du mindre resurser och mer miljövänliga rengöringsmedel.

6. Mer resande - Det blir enklare att göra helgresor och unna dig något nytt. Plus att det blir mycket billigare när du har egen transport, mat och husrum.

7. Händigare - Ombord på båten är det du som kommer behöva fixa det mesta om nånting går sönder vilket gör dig till en mycket mer självständig person. Istället för att ringa hyresvärden och be om hjälp och vänta i evigheter på att saker och ting ska fixas. 

8. Grannar - Du kan nästan välja dina grannar och under resorna träffar du säkerligen fler människor med lika intresse inom båtvärlden. 

Lista inspirerad av 8 Reasons to Live on a Boat.

Top