Tips och trix till alla jolleseglare

Det finns en del såkallade Life-hacks där ute som vi borde dela med oss av. Många olika jolleklasser kan ta del av informationen och någon kreativ kölbåtsseglare är varmt välkommen. 

1. Där du fästen stagen på sidan finns det ringar och dylikt som lätt sliter upp spinnakern eller gennakern. På många båtar ser vi tejp som måste tas av och på hela tiden när spänningen i stagen ändras. Ta istället en slang från cykeln och trä på när du riggar upp båten för att sen bara trä över gummit som säkerhet. 

2. Det här tipsen är till Laserseglarna där ute eller till de båtägare som har en mastfot som liknar ett hål. Vi kan iallafall känna igen oss i att det alltid är vatten i mastfoten och vid vinterförvaring eller bara till vardags är det viktigt att torka ur mastfoten efter seglingspasset. Annars vid minusgrader kan det frysa och spricka. Ta istället ett käpp och knyt fast en svamp på ena änden och börja arbeta. 

3. Det är ofta eltejpen är borta. Sätt istället fast den längst fram på kärran så vet du alltid var den här och du kan enkelt tejpa precis innan sjösättning. 

Lista inspirerad av  www.towergateinsurance.co.uk.

Top