NÄSTA

Den nya fullt foilande Nacran flyger fram (VIDEO)

April 04, 2017 @ 10:14:04   Foto Quantum Racing


1 AV 1

Alla är sugna på att testa den nya fullt foilande Nacra 17 och det är med exalterad röst vi har pratat med två olika rorsmän till båten som nu precis är hemkommen från Holland och en träningsperiod. 


 

Till att börja med har vi pratat med Rasmus Rosengren som under de senaste åren har varit gast i Nacran men nu bestämt sig för att ta över rodret. Han är nu i Barcelona och seglar Moth och snart går flyget tillbaka till Bermuda för att träna inför Youth America´s Cup. 

 

Hur var första intrycket i båten Rasmus?

Bra och välbyggd båt. Känslan att komma upp på foil första gången är obeskrivlig och det är en av de coolaste båtarna jag har seglat. 

 

Det låter lovande, vem hade du med ombord? 

En skäggig farbror vid namn Thomas Ekefalk vilket är en mycket kunnig tvåskrovsseglare. 

 

Är det ungefär samma känsla som i Mothen?

Jag skulle säga att det är en blandning mellan Moth och Katamaran. För att försöka förklara så fler förstår är en vanlig Nacra 17 som att åka skidor på Manchester och en Foilande Nacra 17 är som att åka puder. Det är som att flyga på någon mjukt och fluffigt. 

 

En annan person som vi har varit i kontakt med och testat den här nya Nacran är Paul Kolhoff som tidigare i somras seglade OS i Rio i just Nacra. 


Hej Paul hur känns det nu med den nya foilande Nacra 17, är det en bra förändring för klassen?

Jag tycker det ska bli jättekul och det känns utvecklande och en design med stora potential. 


Hur känns det inför racingen som kommer komma, redan innan kunde det lätt bli kaos på banan och nu känns det som om det kommer öka? 

Det kommer helt klart bli full on och folk kommer ha problem. Däremot tror jag inte de kommer ha mer problem än vad det varit tidigare, kanske för vissa team. 

 

Hur ser du på övergången till den foilande båten? Kommer det bli extra svårt för tex Laserseglare eller hur tror du det kommer se ut? 

Jag tror det kommer bli svårt för alla med lite kunskap kring foiling, så är det en Laserseglare som seglat en del Moth blir det nog inte så stora problem jämfört med någon som aldrig foilat tidigare. Så det är en bra båt för alla att kliva in i om man är motiverad för att börja foila i OS-klass. Det ska bli väldigt roligt att se.

 

Tack så mycket för era kommentarer killar och vi ser framemot att se fler klipp på den nya Nacra 17. Vi börjar dock med klippet nedan.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

VECKANS 5 MEST LÄSTA: Gasexplosion,...

Ibland överraskar ni läsare med vilka inlägg som visar mest intresse. Det är lätt att tro att vi som skribenter kan förutspå vilka inlägg som kommer ...

Foto ACEA 2017 / Gilles Martin-Raget

SVEA FÖRST UT I J-BÅTARNAS UPPVISNI...

Första dagens seglingar i America's Cup J Class Regatta ställdes i fredags in p&...

Argentario Sailing Week (video)

  Efter tre seglingar har Göteborgsbåten Enterprise spikat tv&arin...

Circe Foto Guido Cantini / Panerai

ROWDY VANN ARGENTARIO PÅ SAMMA POÄN...

Värsta konkurrenten Rowdy vann sin klass i Argentario före Claes Göran Nils...

Jonas Warrer vinner M32 Series Scan...

I lördags avslutades M32 Series Scandinavias första tävling för 2017. ...
x