NÄSTA

Den nya fullt foilande Nacran flyger fram (VIDEO)

April 04, 2017 @ 10:14:04   Foto Quantum Racing


1 AV 1

Alla är sugna på att testa den nya fullt foilande Nacra 17 och det är med exalterad röst vi har pratat med två olika rorsmän till båten som nu precis är hemkommen från Holland och en träningsperiod. 

 

Till att börja med har vi pratat med Rasmus Rosengren som under de senaste åren har varit gast i Nacran men nu bestämt sig för att ta över rodret. Han är nu i Barcelona och seglar Moth och snart går flyget tillbaka till Bermuda för att träna inför Youth America´s Cup. 

 

Hur var första intrycket i båten Rasmus?

Bra och välbyggd båt. Känslan att komma upp på foil första gången är obeskrivlig och det är en av de coolaste båtarna jag har seglat. 

 

Det låter lovande, vem hade du med ombord? 

En skäggig farbror vid namn Thomas Ekefalk vilket är en mycket kunnig tvåskrovsseglare. 

 

Är det ungefär samma känsla som i Mothen?

Jag skulle säga att det är en blandning mellan Moth och Katamaran. För att försöka förklara så fler förstår är en vanlig Nacra 17 som att åka skidor på Manchester och en Foilande Nacra 17 är som att åka puder. Det är som att flyga på någon mjukt och fluffigt. 

 

En annan person som vi har varit i kontakt med och testat den här nya Nacran är Paul Kolhoff som tidigare i somras seglade OS i Rio i just Nacra. 


Hej Paul hur känns det nu med den nya foilande Nacra 17, är det en bra förändring för klassen?

Jag tycker det ska bli jättekul och det känns utvecklande och en design med stora potential. 


Hur känns det inför racingen som kommer komma, redan innan kunde det lätt bli kaos på banan och nu känns det som om det kommer öka? 

Det kommer helt klart bli full on och folk kommer ha problem. Däremot tror jag inte de kommer ha mer problem än vad det varit tidigare, kanske för vissa team. 

 

Hur ser du på övergången till den foilande båten? Kommer det bli extra svårt för tex Laserseglare eller hur tror du det kommer se ut? 

Jag tror det kommer bli svårt för alla med lite kunskap kring foiling, så är det en Laserseglare som seglat en del Moth blir det nog inte så stora problem jämfört med någon som aldrig foilat tidigare. Så det är en bra båt för alla att kliva in i om man är motiverad för att börja foila i OS-klass. Det ska bli väldigt roligt att se.

 

Tack så mycket för era kommentarer killar och vi ser framemot att se fler klipp på den nya Nacra 17. Vi börjar dock med klippet nedan.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

 • Nacra 17 seglarna har röstat - FULL...

  Det har under den senaste månaden varit en het diskussion om Nacra 17 ska ändras till nästa OS i Tokyo och börja foila....

 • Till alla Nacra-älskare

  Här ser vi ett team som verkligen kan utmana de andra Nacra Teamen på länsen. Deras balans ser kalas bra ut och är det ...

 • Redan foiling-gippar i den nya Nacr...

  Tidigare i veckan fick vi en rapport av Rasmus Rosengren och Paul Kolhoff gällande den nya foilande Nacran. Båda höll med om...

 • Nya Nacra 17 MK2 sätter fartrekord!

  Just nu testas den nya Nacran, Nacra 17 MK2, i Holland. Det är en period på tre veckor och några videos släpptes redan...

 • Brinnande Nacra 17

  Den här bilden känns overklig. Under sommaren kan vi se eller höra olika brandolyckor ombord men det här är nog f&o...

 • EM OCH VM I NACRA BLIR FOILANDE

  Nu är det klart, World Sailing godkänner de foilande Nacra 17 och ställer sig bakom klassens stora release av 45 båtar ...

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Lööf vinner helgens Nordiska Mäster...

I helgen seglades Nordiska Mästerskapet i OK-jolle. Ett femtiotal seglare från sex olika länder slöt upp till Gottskär där mäserskapet gick av stapeln. P&a...

EN NY VERSION AV 360 (VIDEO)

Du som har provat någon form av surfsport vet att det lockar till kreativitet och uppt&a...

VEM ÄR SMARTAST - DU ELLER DELFINEN...

Det är lätt att konstatera att Delfinens hjärna är större och mer ...

Foto Ugo Fonolla/Volvo Ocean Race

Hård vind väntar i Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race har lämnat Cardiff och är på väg till Göteborg. ...

"Norge om babord" i 48 dagar (video)

"Framme! Nu har jag seglat med "Norge om babord" i 48 dagar. Lite konstigt att stå vi...x