NÄSTA

Lovande träningspremiär för Artemis Racing på Bermuda

Mars 27, 2017 @ 16:28:27   Foto Sander van der Borch


1 AV 1

Bilden ovan: Artemis Racing möter Oracle Team USA under helgens träning på Bermuda. Foto Sander van der BorchI helgen körde America’s Cup-lagen inklusive Artemis Racing träningsrace utanför Bermuda. Här följer ett pressmeddelande med glädjande besked från det svenska laget.

 

Artemis Racing imponerade stort i de träningsrace som i helgen seglades mellan America’s Cup-lagen på Bermuda.

– Det har varit en riktigt kul och utvecklande vecka, säger Kalle Torlén, grinder på Artemis Racing.

 

Under våren kommer lagen i America’s Cup ha möjlighet att träna mot varandra i så kallade Race Weeks. Där möts de i matcher med sina AC50:or på en bana som liknar den som kommer att användas i sommarens regatta. I helgen avslutades den första omgången träningsseglingar där de fem lag som hittills baserat sig på Bermuda deltog. Och Artemis Racing visade minst sagt god form.

 

Efter att ha förlorat sina två första matcher plockade de en tung skalp mot regerande mästarna Oracle Team USA i fredags. Sedan inleddes en imponerande segersvit där de vann alla matcher under lördagen och de tre första under söndagen.

– Jag är riktigt glad över att vi lyckades rycka upp oss och allt avgjordes under den sista seglingen mot Oracle. De fick bra vind på sista benet och gick i mål strax före oss, säger Artemis Racings rorsman Nathan Outteridge.

 

Enligt Kalle Torlén, grinder och trimmer på Artemis Racing, har de inte seglat så mycket i sin AC50 inför helgen. Därför var det i början svårt att hitta rätt inställningar på båten och få fart för att kunna matcha motståndarna. Men det tog inte lång tid innan de hittade rätt.

– Sista seglingen mot Oracle var ett riktigt bra race hela vägen runt banan, säger Kalle Torlén. Vi låg lika vid sista kryssmärket men de lyckades tyvärr dra ifrån.

 

– Det vi tar med oss från helgen är att vi måste fortsätta utveckla och programmera vår AC50:a så att den är ännu snabbare och mer effektiv på banan. Man lär sig otroligt mycket på att vara med på Race Week och vi är glada att vi har ett par omgångar till framför oss. Det känns lovande.

 

Trots förlusten i sista matchen var Artemis Racing det näst bästa laget i helgens seglingar. Iain Percy, team manager och taktiker, var nöjd med insatsen.

– Vi tar med oss en hel del från det här och jag tror att slutsatsen är att vi har mycket jobb att göra, men att vi är med i jakten. Vår insats i helgen har verkligen motiverat oss till att jobba ännu hårdare, säger han.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

VECKANS 5 MEST LÄSTA: Gasexplosion,...

Ibland överraskar ni läsare med vilka inlägg som visar mest intresse. Det är lätt att tro att vi som skribenter kan förutspå vilka inlägg som kommer ...

Johnie inleder M32 Series Scandinav...

Just nu pågår M32 Series Scandinavia mitt i Göteborg. Sju team är p&...

Svenskt världsrekord mellan Bermuda...

YEEEEEEES! WE DID IT! Micke och Irina jublar efter att ha slagit rekord för enskrovsb...

Erik och David - svenska Fevabröder...

Vi fick häromveckan bekanta oss med de två

This is what we do - Dave Perry för...

Idag är det bara dryga två veckor kvar tills årets stora happening p&arin...
x