NÄSTA

VECKANS 5 MEST LÄSTA: Svenska seglare intresserade av miljöteknik

Mars 27, 2017 @ 08:49:34   Foto HELIOS


1 AV 5

Det är alltid intressant att summera föregående vecka utefter vad som var mest läst på hemsidan. Av erfarenhet vet vi på redaktionen vad ni läsare tycker är spännande men det händer att vi blir överraskade. Den här veckan toppar gigantiska solcellssegel signerade Marco Ferrari och Alberto Franchi listan. Riktigt kul att svenska seglare är intresserade av miljöteknik!1. 2052 m³ segel som producerar 355 kWh till båtens batterier

Segling är en miljövänlig sport om vi kollar på själva utförandet. Marco Ferrari och Alberto Franchi har tagit miljövänlighet till en ny nivå då de designade segel gjorda av solceller på en av Helios 55m yachter.

 

2. J Class - en mäktig uppenbarelse på nära håll... (video)

Tack vare all ny teknik produceras det nu för tiden mycket bra seglingsvideor. Ofta snyggt klippta med passande musik som gör videon än bättre. Här är dock ett exempel på en båt som inte behöver varken häftig musik eller snyggt klippt video för att göra sig bra på film.

 

J-båten - en mäktig uppenbarelse på nära håll... (video)

 

3. Båten som övergav besättningen på land (video)

En segelbåt på grund kan ha många orsaker; gamla sjökort, slarvig navigatör eller kanske en missvisande gps. Men så finns det även detta fallet, där båten helt på egen hand lyckats ta sig till en minst sagt otillgänglig plats.

 


4. Tips och tricks: Låt en punkterad fender bli utombordarens räddare (video)

Att såväl underhålla utrustningen ombord som att återanvända trasiga redskap kan vara ett bra sätt att få ut maximalt av båtens kapacitet. Chris and Rossella är ute på cruisingäventyr med sin båt Britaly och kommer längs vägen på en hel del smarta knep.

 

Tips och tricks: Låt en punkterad fender bli utombordarens räddare (video)

 

5. IDAG FÅR MAIDEN ÄNTLIGEN ÅTERVÄNDA HEM

Maiden, en 58-fotsyacht, seglade under 1989-90 Whitbread Round the World Race med ett helkvinnligt team. Vid rodret stod numera ikoniska Tracy Edwards. På senare år har Maiden gått ur tiden. Hon låg länge och ruttnade bort på Seychellerna i Indiska oceanen.

 

IDAG FÅR MAIDEN ÄNTLIGEN ÅTERVÄNDA HEMKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Och vissa klagar på kylan i Sverige

Det är många som fortsatt seglar i Sverige trots att både mörkret och kylan kryper sig ner. I bildspelet ser vi andra som också kämpar med kylan men på...

Mäktig start – nu blir det svettigt...

Efter en mäktig start på andra etappen av Volvo Ocean Race närmar sig f&au...

Paret sålde allt för att skapa ett ...

Paret Ben och Ashley sålde allt de ägde och köpte en Katamaran för at...

Intervju: Otto Hamel - Gasten som a...

Vi har pratat med Otto Hamel som just nu är Sveriges bästa 49er gast. Otto har n...

Fortsatt renovering av den klassisk...

Vi har fått äran att se bakom kulisserna när en klassisk 5.5 meter klass b...
x