NÄSTA

WMRT: Action med båtar som välter och tight racing

Mars 20, 2017 @ 22:37:11   Foto wmrt


1 AV 1

Sådär då var 2017 World Match Racig Tour igång. Första deltävlingen på Touren är i Perth Australien och vi har två svenska Team som deltar och vår fantastiska medarbetare Fredrik Aurell. 

 

Som vanligt är det två första dagarna Fleet Racing och sen går det vidare mot den match racing vi är vana att se. I skrivande stund är seglingarna i full gång (Perth ligger 7 timmar plus jämfört med oss). Det har varit en händelserik morgon med vind mellan 20-25 knop och båtarna pressas till max. 

 

Vi fick tag på Search matchracande medarbetare Fredrik Aurell som är i Australien och deltar i säsongspremiären på World Match racing Tour. Han seglar med Chris Steele i det Nya Zeeländska laget 36 Below Racing. Förra året var avsluta var snubblande nära att ta sig till final när VM avgjordes i Marstrand. Fredrik var den enda svenskens tog sig till finaldagen och de slutade på en stark fjärdeplats.

 

Hej Fredrik hur har du det där nere?

- Bara bra, härliga dagar med varmt väder. Jag flög ner ett par dagar tidigare för att acklimatisera mig lite. Jag har tränat några pass med kompisarna på Mölndals roddklubb som är här på ett stenhårt träningsläger, förra veckan körde de galningarna 250 km rodd, imponerande. Jag har också hunnit med att träffa kompisar och klättrat lite. Det är bra inför tävlingen att vänja sig vid värme och ställa om dygnet.

 

Förra året seglade ni på klassiska Americas cup vatten i Fremantle, i år säger ryktet att ni seglar på floden?

- Det stämmer. Vi har flyttat in några kilometer på Swan river utanför ”Freshie”, Royal Freshwater Sailing Club. Fremantle var kul och utmanade med stora på eftermiddagen i sjöbrisen. Men floden är ett mer praktiskt ställe att segla på och bättre för åskådarna som kan titta från seglingsklubbens gräsmatta som ligger på en höjd, Ett fint ställe att segla på. 

 

Det var ett tag sedan ni seglade ihop. Har ni tränat mycket?

- Nej vi har haft paus från matchracingen sedan i höstas men både jag och Chris har hållit igång med annan segling. Bland annat har vi båda seglat GC32. Jag har gjort inhopp och Chris har fått ihop ett Nya Zeelänskt ungdomslag i Extreme Sailing Series.

 

Hur går regattan?

- Den har precis börjat men än så länge har det gått fint. Vi inleder med två dagars fleetracing. Vi är sexton besättningar och resultatet i dessa seglingar bestämmer vilka två som åker ut direkt och vem som möter vem i nästa omgång som är åttondelsfinalerna ”super 16”. Vi Philip Robertsson och Taylor Canfield har sett starka ut. De två unga svenska gängen; Essiq racing/Dackhammar och Måns Holmberg/CFA Sports har varit ringrostiga men de ser bättre ut för varje race.

 

Tack Fredrik vi hör, gärna av oss igen för mer nyheter.

Gör det, nu skall vi strax ut och segla. Oj det ser ut som om Ian Williams just välte.

 

Pugh det är minst sagt spänning i Perth och vi ser fram emot fler rapporter. Så länge går vi in på teamets Facebooksida 36 Below Racing och hejar! 

 

Mer uppdateringar kring seglingen finns på wmrt.com och deras facebook World Match Racing Tour.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Bakom kulisserna i Spindrift...

Få en unik inblick i Yann, Christophe, Francois, Matthieu, Coco, Marc, Edouard and Charlies vecka på Marstrand på årets första huvudtävling på World Ma...

Video: Peter Burling seglar med Git...

Peter Burling har precis avslutat Volvo Ocean Race som han sånär vann ombord p&a...

Video: Havets kollaps

Oavsett vad vi tror så är varje människa i världen beroende av havet f&ou...

Beneteau köper Seascape

Beneteau köper 60% av det slovenska företaget Seascape som har specialiserat sig ...

Veckans regelsituation: Vad gäller ...

Claes Lundin har sedan tidig ålder seglat allt från Laser, Flying Dutchman till...x