HAR DU KOLL PÅ SVENSKA KAPPSEGLINGAR

Har du koll på svenska kappseglingar? Det kan du ha nytta av i nästa Veckans Quiz. Den här gången är priset ett par snygga och funktionella seglarstövlar; Lizard Spin, från One Design Center. Quizen hittar du i vårt nyhetsbrev. Teckna dig nedan och lek med oss! Här tar vi en titt på Hyundai Cup.

HUYNDAI CUP - NYNÄSHAMNS SEGLARFEST

I år seglas Hyundai Cup för nionde gången. Efter två inledande omgångar i Sandhamn flyttades tävlingen söderut till Nynäshamn där man nu har etablerat sig. Redan 2012 kunde deltagarna uppleva den fantastiska seglingsarena som Nynäshamn har blivit i och med utbyggnaden av den nya piren.

Hyundai Cup erbjuder inte bara bästa tänkbara kappseglingsvatten och förstklassiga festligheter på bryggan utan också ett fint förstapris i form av en ny bil. Du kan dessutom vinna priser i klasserna enskrov, flerskrov, shorthanded, tjejbåt, HSB-båt och restate-båt. Hyundai Cup tillämpar jaktstart vilket skapar en samlad målgång. Man seglar efter SRS. Årets segling går av stapeln den 26 augusti. Antal båtar är begränsat till 250 stycken och det är först till kvarn som gäller. Arrangör är Nynäshamns Segelsällskap. Mer information samt anmälan hittar du på www.hyundaicup.se.

Top