Jag älskar regattor som samlar klasser

När det börjar dra ihop sig för Olympic Class Regatta både i Göteborg och Stockholm pirrar det alltid lite extra i kroppen. Det är en tävling proppfylld med glädje då flera klasser samlas och det blir som en återträff.

Vi vet alla den härliga känslan när man går runt på hamnplan och möts av flera kända ansikten som säger hej. I Sverige har vi tre tävlingar som samlar olika klasser samtidigt och ger den goa känslan, de två olika OCR och JSM. 

När iallafall jag blev för stor för JSM kändes det som om nånting fattades. Det behövs några tävlingar per år där vi möter seglare från andra klasser och jag har äntligen hittat en ersättare för JSM. Princsessan Sofia regattan i Palma i slutet på mars är en fantastisk tillställning. Den har precis allt, som en seglingstävling behöver. Flera olika klasser som alla samlas och kan umgås, bra vind, sol och värme.

Palma har på nått sätt blivit en viktig del i min segling. Inte bara för att det var här allting började på riktigt för mig och min rorsman Klara för tre årsen, utan för att alla samlas från olika hörn av Europa och Världen på en och samma plats för att göra de vi älskar, segla. Folk kan säga vad de vill men jag tycker inget bra seglingsår utan Palma.

/Rebecca

Top