NÄSTA

Bra start för Team Platoon på 52 Super Series i Miami

Mars 07, 2017 @ 16:49:10   Foto Martinez 


1 AV 1

Nu är det dags igen för seglarna i 52 Super Series att mötas på banan. Den här gången befinner de sig i Miami och med ett inställt träningsrace på grund av för mycket vind var det igår första gången de möttes på banan igen efter Key West. Miami 52 Super Series är nu igång! 


 

Ombord på Platoon ser vi som vanligt vår alldeles egna krönikör Johan Barne. Innan starten av Key West för en månad sen såg läget ut såhär: "Till i år har vi gjort flera förändringar på båten (som vanligt). Vi har bytt den stående riggen mot en annan och även bytt kölfenan. En del ändringar förbättrar prestandan i vissa förhållanden och försämrar i andra men det verkar fungera ganska bra totalt sett." En fullständig rapport hittar du här. 

 

Johan skickade oss en rapport inatt efter seglingarna och meddelade gladeligen om en bra första dag. 


"En riktigt bra första-dag. Vi seglade stabilt och är med serien 3-1 i delad ledning med Azurra och bara en poäng före Quantum. Det var riktiga kanonförhållanden med mycket vind och ganska kraftig sjö. Vi var glada att kunna komma ut och segla eftersom det varit allt för kraftig vind de senaste två dagarna för att över huvud taget kunna segla alls.

 

Nu flyttar sig ett ganska kraftig högtryck som legat över "Mid-east" österut vilket kommer ge oss successivt avtagande vind. I morgon kommer det dock fortfarande vara ca 15 knop."

 

I startlistan ser vi även den svenska båten Rán Racing med Niklas Zennström vid rodret. Teamet har en framgångsrik bakgrund, bland annat VM guld i TP52 VM i Miami 2013, så Miami som seglingsarena är speciell för dem. Efter första dagen ligger de på en femteplats. 

 

För några andra gick det inte riktigt lika bra. Gladiator Sailing Team hamnade i en styrbord-babord situation med Sled, som fick problem med avfallningen och seglade in i Gladiators akter. Gladiator hade innan regattans start bytt båt och inte hunnit segla den så mycket, kanske var det en bidragande faktor tiill misstaget?

 

 

.

 

Mer information finns på www.52SUPERSERIES.com där du även kan livestreama seglingarna om du är en nattuggla.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Se när valen dyker upp mitt inne i ...

Mitt inne i en hamn dyker denna knölval upp. Mäktig syn, kolla klippet nedan.      

Seglarförbundet bygger ut seriesyst...

Efter tre framgångsrika säsonger med Allsvenskan Segling bygger Svenska Seglarf...

Skräckscener för en båtägare - (video)

Kolla in denna film när frenetiska båtägare försäker rädda ...

IMOCA 60 vs foilande vindsurfare - ...

Se när IMOCA 60 båten som vanligtvis seglar havskappseglingar som Vendée...

CARLSKRONAS KAPPSEGLINGAR FIRADE 15...

I somras firade flottans skonerter Gladan och Falken 70-årsjubileum samtidigt som ba...
x