NÄSTA

Möt ESSIQ Racing Team

Mars 05, 2017 @ 09:58:30   Foto Essiq racing team Facebook 


1 AV 1

Essiq Racing Team är en av våra favoriter bland deltagarna av World Match Racing Tour. De hade en väldigt bra säsong 2016 och vi är exalterade att följa dem vidare under 2017.


 

Den kommande säsongen har några ändringar i teamet och vi kände att det är dags att gå igenom hela teamet och lära känna dem bättre. Tillsammans blir deras första tävling i Perth Australien 20-25 mars när World Match Racing Tour drar igång igen. 


Skipper Nicklas Dackhammar 

Som de flesta andra började Nicklas sin seglingskarriär i Optimisten och seglade sen vidare i både E-jolle och 470 där han blev den första svensken någonsin att vinna Junior VM. Nicklas största styrka är hans mentalitet där han leder sitt team till vinst. 


Trimmer Johan Bäckström

Johan har varit en del av teamet sedan starten och har innan dess hunnit segla både Optimist, Laser och 49er. När M32:an lanserades 2013 var han inte sen att hoppa på vilket gör honom till en av de mest rutinerade M32 seglarna i fältet och hans styrka gör honom till en komplett trimmer. 


Floater/ Tactician Niclas Düring

Niclas hade en sen start in i seglingslivet men tog snabbt ikappt de och flyttade till Göteborg och började på Lerums seglargymnasium. Efter mycket och hård träning i 49ern kvalade han tillsammans med Jonas Von Geijer till OS i London 2012. Niclas är duktig på att sprida positivitet och har en uthållighet av stål. 


Traveller Philip Carlsson

Philip har hunnit med mycket i sin seglingskarriär. Han började som jolleseglare och har sedan haft en lyckad karriär inom Starbåten och sen havssegling. Philip är en pratglad kille och kommunikation är hans styrka förutom mentaliteten att pusha sig själv till det absoluta max. För 2017 är han ny i teamet men en veteran i M32 världen då han vann M32 Series 2014 med War Racing och kom tvåa 2015 med Rahm Racing. 

 

 

Teamets tidigare resultat: 

2014: 3rd M32 series

2015: 4th M32 series

2016: 2nd M32 series, 3rd WMRT Copenhagen, 1st at WTE Copenhagen, 1st WTE Sopot

 

För mer information besök www.essiqracingteam.se.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Intervju: Otto Hamel - Gasten som a...

Vi har pratat med Otto Hamel som just nu är Sveriges bästa 49er gast. Otto har några år på nacken inom 49er segling och än idag möts man av det där...

Fortsatt renovering av den klassisk...

Vi har fått äran att se bakom kulisserna när en klassisk 5.5 meter klass b...

Chasing the Element Trailer (VIDEO)

Adam Holm kämpade hårt för att få representera Sverige på OS i...

Video: Se denna paragliderns otroli...

Weightless är Jean-Babtiste Chandeliers senaste produktion, filmen som trotsar gravit...

Just nu: Sodebo Ultim' krossade rek...

Thomas Coville och Jean-Luc Nélias på deras maxi-trimaran ”Sodebo Ultim...
x