VÅREN HAR KOMMIT TILL STOCKHOLM

Våren har kommit till Stockholm - om inte rent meteorologiskt så med ostkustens båtmässa Allt för sjön som idag slog upp portarna klockan 10:00. Här följer ett pressmeddelande med rubriken "Unika segelbåtar på båtmässan Allt för sjön 2017". Vill du se fler bilder? Klicka på bilden ovan och bläddra med pilarna på höger och vänster sida.

Ett givet vårtecken och starten på båtsäsongen är Allt för sjön som arrangeras 4-12 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö. Utöver många riktiga kraftpaket på motorbåtsavdelningen finns mässans största båtar på seglingsavdelningen där det bland annat är premiär för ClubSwan 50 och Moore 55.

Årets seglingsavdelning på Allt för sjön är inriktad på Grand Prix Racing och Cruising, det blir unika båtar och flera specialiserade utställare. Det finns många sätt och möjligheter att engagera sig i segling. Många köper nya båtar eller begagnade, men det finns även en ökad trend och intresse för att andelsäga en segelbåt ett större sällskap eller hyra en under den period tid och lust finns att hålla på med segling. Vid seglingsavdelningen kan besökaren även inspireras av olika charterresor till sjöss med segelbåt både i Sverige och i mer exotiska och varma länder.

Flera premiärer

Cruising har mycket att erbjuda, inte minst den största båten Moore 55 som gör premiär. Premiär är det också för Grand Prix-båtarna ClubSwan 50, Ker 40+, MC31 och Farr 280. En unik samling högpresterande båtar som nu samlats på ett och samma ställe.

Gediget seminarieprogram på Sailforum

På scenen vid Sailforum kan besökarna fylla på sin kunskapsbank om segling men även inspireras till framtidens seglingsäventyr. Det blir tävling, optimering eller förverkliga drömmen om långsegling. Sailforum erbjuder något för alla. Se hela programmet här.

– Oerhört glädjande att vi på Allt för sjön 2017 har en seglingsavdelning med så fantastiska båtar och utställare inom seglingens värld, säger Hanse Thorslund, projektchef.

Allt för sjön har öppet från den 4 till den 12 mars, lördag och söndag mellan klockan 10:00-18:00.

Mer information hittar du på www.alltforsjon.se.

Top