NÄSTA

America´s Cup - här får vi se lite hjärtlig hets mellan Team New Zealand och Oracle

Februari 18, 2017 @ 13:09:15   Foto Team New Zealand


1 AV 1

Den 26 maj går startskottet för nästa upplaga av America´s Cup i och med att kvalserien för utmanarna börjar seglas. Det märks också att det börjar dra ihop sig då det händer mycket på Cup-fronten för tillfället.

 

 

Som vi berättat tidigare har fyra team sjösatt sina båtar den senaste veckan. Mest uppmärksamhet väckte Team New Zealand som visade upp en båt med cyklar ombord, istället för de traditionella grinderpiedistalerna. Den nya zealändska utmanaren är också något av en ärkefiende till försvarande Oracle. Stämningen mellan de två har också minst sagt varit kylig stundtals under åren. 

 

Häromdagen skojade Team New Zealand lite mer avslappnat med Oracle i ett inlägg på facebook då man pikade det amerikanska laget för sitt samarbete med utmanaren Softbank Team Japan. Dessa två har ett designsamarbete där man delar vissa test- och designdata. Dessutom köpte Team Japan sin testbåt av Oracle tillsammans med ett designpaket för tävlingsbåten. Ett samarbete mellan en utmanare och försvararen är mycket sällsynt, om det ens skett tidigare. Det ses inte heller med blida ögon av många, däribland Team New Zealand.

 

Fotot nedan är en skärmdump från Team New Zealands facebook-sida där man med den här bilden pikar Oracle för sitt samarbete med Team Japan. På bilden ses Oracle´s General Manager Grant Simmer inspektera Softbank Team Japan´s nya tävlingsbåt tillsammans med bland annat Dean Barker från det japanska teamet. Att Barker dessutom fick kicken från Team New Zealand efter förra cupen och sedan kritiserat det nya zeeländska teamets CEO Grant Dalton offentligt, har inte gjort TNZ´s inställning till samarbetet bättre. I kommentarsältet ger Oracle svar på tal med en bild från förra cupen där TNZ och Luna Rossa samarbetade, dessa var dock båda utmanare vilket inte kan sägas vara lika kontroversiellt.

 

Inga hemligheter mellan Oracle och Softbank?

 

Troligtvis har båda teamen på bilden saker som de inte delar med varann, men vi kan ändå konstatera att detta inte är en vanlig syn i America´s Cup-sammanhang där man vanligtvis håller konkurrenterna på mer än armslängds avstånd! Kul med lite offentlig och hjärtlig hets mellan teamen tycker vi på redaktionen hur som helst.

 

Nu väntar vi med spänd förväntan på att Artemis och Groupama Team France skall visa upp sina tävlingsbåtar. Snacket i kulisserna gör det inte omöjligt att vi skulle kunna få se cykelgrinders även på den franska båten, då skeppare Franck Cammas dessutom redan använt detta på sin jorden runt-trimaran Groupama 3.

 

I videon nedan bjuder America´s Cup-organisationen på en snygg animering av hur det kommer se ut när racingen drar igång till sommaren på Bermuda. Spana in den och ladda för spännande segling i maj!

KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Minns ni Laura Dekker? Världens yng...

Allting började som en dröm och 2012 var det klart att hon numera är världens yngsta jorden runt seglare solo.    Seglingen tog 518 dagar och...

Kanske 2018 roligaste klipp - Vi är...

Här är klippet man kan se oändligt många gången. Vi vet inte vad...

Fungerar öronproppar mot sjösjuka?

Det finns många olika sätt att förhindra sjösjuka och när den v&a...

HAVSÖRNEN NOMINERAD TILL BÄSTA RENO...

Vinnaren i 1937 års Gotland Runt, Havsörnen, alias Citona, har nominerats till b...

The Golden Globe Race 2018 - Racet...

Golden Globe Race är ett race runt jorden ett varv non-...
x