NÄSTA

America´s Cup - här får vi se lite hjärtlig hets mellan Team New Zealand och Oracle

Februari 18, 2017 @ 13:09:15   Foto Team New Zealand


1 AV 1

Den 26 maj går startskottet för nästa upplaga av America´s Cup i och med att kvalserien för utmanarna börjar seglas. Det märks också att det börjar dra ihop sig då det händer mycket på Cup-fronten för tillfället.


 

 

Som vi berättat tidigare har fyra team sjösatt sina båtar den senaste veckan. Mest uppmärksamhet väckte Team New Zealand som visade upp en båt med cyklar ombord, istället för de traditionella grinderpiedistalerna. Den nya zealändska utmanaren är också något av en ärkefiende till försvarande Oracle. Stämningen mellan de två har också minst sagt varit kylig stundtals under åren. 

 

Häromdagen skojade Team New Zealand lite mer avslappnat med Oracle i ett inlägg på facebook då man pikade det amerikanska laget för sitt samarbete med utmanaren Softbank Team Japan. Dessa två har ett designsamarbete där man delar vissa test- och designdata. Dessutom köpte Team Japan sin testbåt av Oracle tillsammans med ett designpaket för tävlingsbåten. Ett samarbete mellan en utmanare och försvararen är mycket sällsynt, om det ens skett tidigare. Det ses inte heller med blida ögon av många, däribland Team New Zealand.

 

Fotot nedan är en skärmdump från Team New Zealands facebook-sida där man med den här bilden pikar Oracle för sitt samarbete med Team Japan. På bilden ses Oracle´s General Manager Grant Simmer inspektera Softbank Team Japan´s nya tävlingsbåt tillsammans med bland annat Dean Barker från det japanska teamet. Att Barker dessutom fick kicken från Team New Zealand efter förra cupen och sedan kritiserat det nya zeeländska teamets CEO Grant Dalton offentligt, har inte gjort TNZ´s inställning till samarbetet bättre. I kommentarsältet ger Oracle svar på tal med en bild från förra cupen där TNZ och Luna Rossa samarbetade, dessa var dock båda utmanare vilket inte kan sägas vara lika kontroversiellt.

 

Inga hemligheter mellan Oracle och Softbank?

 

Troligtvis har båda teamen på bilden saker som de inte delar med varann, men vi kan ändå konstatera att detta inte är en vanlig syn i America´s Cup-sammanhang där man vanligtvis håller konkurrenterna på mer än armslängds avstånd! Kul med lite offentlig och hjärtlig hets mellan teamen tycker vi på redaktionen hur som helst.

 

Nu väntar vi med spänd förväntan på att Artemis och Groupama Team France skall visa upp sina tävlingsbåtar. Snacket i kulisserna gör det inte omöjligt att vi skulle kunna få se cykelgrinders även på den franska båten, då skeppare Franck Cammas dessutom redan använt detta på sin jorden runt-trimaran Groupama 3.

 

I videon nedan bjuder America´s Cup-organisationen på en snygg animering av hur det kommer se ut när racingen drar igång till sommaren på Bermuda. Spana in den och ladda för spännande segling i maj!

KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Och vissa klagar på kylan i Sverige

Det är många som fortsatt seglar i Sverige trots att både mörkret och kylan kryper sig ner. I bildspelet ser vi andra som också kämpar med kylan men på...

Mäktig start – nu blir det svettigt...

Efter en mäktig start på andra etappen av Volvo Ocean Race närmar sig f&au...

Paret sålde allt för att skapa ett ...

Paret Ben och Ashley sålde allt de ägde och köpte en Katamaran för at...

Intervju: Otto Hamel - Gasten som a...

Vi har pratat med Otto Hamel som just nu är Sveriges bästa 49er gast. Otto har n...

Fortsatt renovering av den klassisk...

Vi har fått äran att se bakom kulisserna när en klassisk 5.5 meter klass b...
x