NÄSTA

Proffsseglarens mastbrott fångat på film (video)

Februari 04, 2017 @ 08:21:38   Foto Equipo Movistar / Stora Blå / Stefan Roslund


1 AV 1

Iker Martinez var under gårdagen ute med besättning och följebåt, för att försöka sätta nytt hastighetsrekord i M32an Moviestar, men det gick lite snett. 

 

Exakta anledningen till att de var ute är något svårt att förstå, då all information som finns är på spanska och de översättningsverktyg som finns tillgängliga inte ger tillräckligt förståelig text. Vad vi vet är i alla fall att de var ute på ett försök i hastihetsrekord när de i ca 20-22 knop bröst masten. Ingen i besättningen kom till skada.

 

- En av diamanterna, som är några bitar av kol som slutar i en bit metall och sitter fast på maste gick plötsligt sönder och höljet släppte från masten, vilket gjorde att den bröst, berättar Martinez om händelsen 

 

Enligt Stefan Roslund, som är mannen bakom kameran, var tanken att de skulle segla runt Mallorca till hamnen i Calanova. En resa som tog 16h i och med mastbrottet.

 

Är du en hejdare på spanska kan du läsa mer om mastbrottet på www.infosailing.net. I filmen nedan lyckas lagets följebåt fånga det hela, ca 1 min in i klippet. 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Maxi-trimaranen Banque Populaire ka...

Maxi-trimaranen Banque Populaire IX kapsejsade i lördags utanför Marockos kust. Besättningen plockades upp av den Marockanska flottans helikopter och båten bogseras nu ti...

Mälarvarvet blir Jungfrusundsregattan!

Ekerö Båtklubb och Jungfrusunds Skärgårdsstad ingår ett nytt 5-...

Livet som vindsurfinglegend med Rob...

I den senaste upplagan av CNN Mainsail åker Shirley Robertson till Maui, Hawaii för...

Ràn7 är sjösatt!

Förra veckan blev Niklas Zennströms nya Fast40 färdigbyggd efter en lå...

Veckans 5 mest lästa: Största vågen...

Titt som tätt överraskar ni läsare med att visa extra stort intresse fö...x