NÄSTA

Tracy Edwards släppte Volvo-nyheter under Meetingspot

Februari 04, 2017 @ 07:59:15   Foto Match Cup Sweden / Volvo Ocean Race

unnamed
unnamed

1 AV 1

Igår hölls Meetingspot, ett seminarie som inleder mässan och det svenska seglaråret. Det bjöds på stora talare, och saftiga nyheter från Volvo Ocean Race.

 

En av de inbjuda var Tracy Edwards som skeppade Maiden, en kvinnobesättning, under Whitbread 1989-90. Hon berättade om hur hon fått vetskapen om att hennes Maiden sålts vidare i många led sen 90-talet och nu låg och förföll i en hamn. 

 

 – Vi hittade Maiden i dåligt skick för ett par år sedan på Seychellerna och jag har jobbat hårt för att restaurera henne och få henne tillbaks i sitt gamla fina skick, säger Tracy Edwards. 

 

I och med Meetingspot presenterade även Edwards en nyhet i Volvo Ocean Race, ett Ledgends Race där alla båtar som någon gång deltagit i Whitbread Roud the World eller Volvo Ocean Race är välkomna att racea. Ett liknande race gjordes innan starten i Alicante 2011, men denna gång går den i samband med med att Volvo-feetet ger sig ut för den sista etappen från Göteborg till Haag den 21 juni 2018.

 

Ledgends Race kommer delas in i klasserna Maxi, VO60or och en öppen klass. Tracu Edwards kommer ställa upp med Maiden och besättningen kommer bestå utan samma gamla tjejer som deltog 1989-90. 

 

– Legends Race kommer att göra hamnstoppet i Göteborg extra spännande för vi vet att det finns ett stort intresse för tävlingens historia i Sverige, säger Camilla Nyman, VD för Göteborg & Co som arrangerar hamnstoppet av Volvo Ocean Race i Göteborg 2018.

 

Hamnstoppet i Göteborg äger rum från 21-26 juni och starten för den sista etappen och Legends Race går den 21 juni.

 

Meetingspot 2017 lockade en rekordpublik på över 600 gäster som fick ta del av nyheter från kappseglingsvärlden. Seminariet arrangerades av Brandspot för 11 året i rad och bland de medverkande talarna på scenen fanns kända profiler från World Match Racing Tour, America’s Cup, Olympisk segling och Volvo Ocean Race. Och 2017 bjuder på ett par verkliga godbitar för seglingsintresserade. 

 

HÄR kan du titta på hela sändningen från Meetingspot 2017.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Minns ni Laura Dekker? Världens yng...

Allting började som en dröm och 2012 var det klart att hon numera är världens yngsta jorden runt seglare solo.    Seglingen tog 518 dagar och...

Kanske 2018 roligaste klipp - Vi är...

Här är klippet man kan se oändligt många gången. Vi vet inte vad...

Fungerar öronproppar mot sjösjuka?

Det finns många olika sätt att förhindra sjösjuka och när den v&a...

HAVSÖRNEN NOMINERAD TILL BÄSTA RENO...

Vinnaren i 1937 års Gotland Runt, Havsörnen, alias Citona, har nominerats till b...

The Golden Globe Race 2018 - Racet...

Golden Globe Race är ett race runt jorden ett varv non-...
x