NÄSTA

Älskar du veteranbåtar? Då är det här datumen för dig

Februari 01, 2017 @ 08:03:34   Foto Veteranbåtsföreningen


1 AV 1

Det hela började 2004. Efterfrågan om en förening som kunde arrangera en båtträff för veteranbåtar var stor, då andra event och träffar lagts ner. Veteranbåtsföreningen såg efterfrågan, viljan och den stora önskan och började planera.

 

De valde ett nytt koncept där man avstår från sponsorer då man ville lägga fokus på just båtarna en hel helg. Dock fick de lite hjälp från oväntat håll när Kungliga DjurgårdsFörvaltningen och Sjöhistoriska Museet erbjöd dem en lokal. Efter de tre första dagarna, där 2004, kunde man också konstatera att man överlevt ekonomiskt. 

 

Då, 2004, deltog 25 båtar, som längst stadens kajer smyckade vattnen, och sen tog det hela fart. 2016 deltog över 100 båtar, och vid middagen dukades det för 180 gäster.  

 

Så här skriver Veteranbåtsföreningen om årets Veteranbåtsfestival

"I år välkomnar vi alla veteranbåtar till årets första evenemang på sjön, vi hyr tält till middagen! Förra året bestämdes att nu ska det heta Veteranbåtsfestival, för det är ett festivalevenemang i dagarna tre. Veteranbåtsföreningen arrangerar tillsammans med Skärgårdsmässan och Sjöhistoriska museet. Sedan 2013 arrangeras Peter Norlin Memorial samtidigt med Veteranbåtsfestivalen, seglingar som lockar fler deltagare varje år. Som vanligt många utmärkelser och priser. För att klara oss helskinnade tar vi ut en självkostnad per deltagare, i den ingår allt, hamnavgift, servicefaciliteter, middag, glada båtgrannar och som alltid tusentals intresserade stockholmare."

 

Se alltså till att boka in 26-28 maj i kalendern, för en härlig folkfest och vackra båtar. Läs mer på www.veteranbatar.se, dock kommer mer information så snart båtmässan öppnat.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

10 anledningar till att företag bor...

Simon Daspe har gjort en lista på LinkedIn där han förklarar varför f&oum...

16 vinterbilder som kan få vem som ...

Det är inte mycket segling som pågår i Sverige just nu. Kan dessa bilder i...

Nya rykten om AC50 World Series

I oktober rapporterade Royal att Bermuda Gazette en ny serie med AC50-katamaraner skulle st...

Och du tyckte din hamn var svår att...

Tänk dig att göra detta varje dag. Kolla in detta klipp från fartyget M/V S...
x