NÄSTA

Älskar du veteranbåtar? Då är det här datumen för dig

Februari 01, 2017 @ 08:03:34   Foto Veteranbåtsföreningen


1 AV 1

Det hela började 2004. Efterfrågan om en förening som kunde arrangera en båtträff för veteranbåtar var stor, då andra event och träffar lagts ner. Veteranbåtsföreningen såg efterfrågan, viljan och den stora önskan och började planera.

 

De valde ett nytt koncept där man avstår från sponsorer då man ville lägga fokus på just båtarna en hel helg. Dock fick de lite hjälp från oväntat håll när Kungliga DjurgårdsFörvaltningen och Sjöhistoriska Museet erbjöd dem en lokal. Efter de tre första dagarna, där 2004, kunde man också konstatera att man överlevt ekonomiskt. 

 

Då, 2004, deltog 25 båtar, som längst stadens kajer smyckade vattnen, och sen tog det hela fart. 2016 deltog över 100 båtar, och vid middagen dukades det för 180 gäster.  

 

Så här skriver Veteranbåtsföreningen om årets Veteranbåtsfestival

"I år välkomnar vi alla veteranbåtar till årets första evenemang på sjön, vi hyr tält till middagen! Förra året bestämdes att nu ska det heta Veteranbåtsfestival, för det är ett festivalevenemang i dagarna tre. Veteranbåtsföreningen arrangerar tillsammans med Skärgårdsmässan och Sjöhistoriska museet. Sedan 2013 arrangeras Peter Norlin Memorial samtidigt med Veteranbåtsfestivalen, seglingar som lockar fler deltagare varje år. Som vanligt många utmärkelser och priser. För att klara oss helskinnade tar vi ut en självkostnad per deltagare, i den ingår allt, hamnavgift, servicefaciliteter, middag, glada båtgrannar och som alltid tusentals intresserade stockholmare."

 

Se alltså till att boka in 26-28 maj i kalendern, för en härlig folkfest och vackra båtar. Läs mer på www.veteranbatar.se, dock kommer mer information så snart båtmässan öppnat.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Halva startfältet klart till årets ...

Det återstår mindre än två månader till Lysekil Women’s Match och intresset från seglare att delta är större än någonsin. Nu pres...

PRYLNÖRD (VIDEO)?

Gillar du också prylar? Här tar vi, tillsammans med Pia L'Obry och Peter Gustafs...

FOILING WEEK. FOTO MARTINA ORSINI

FOILING WEEK FYLLER 5 ÅR (VIDEO)

Ännu har vi inte lyckats pricka in Foiling Week men evenemanget klättrar hela tid...

Bol d'Or Mirabaud 2018 (video)

Anrika Bol d’Or Mirabaud är en fyra dagar lång seglarfest på vackra Lac...

Holmen Paper hjälper Wilhelm Kark a...

Wilhelm Kark är en lovande ung laser-seglare från Norrköping som satsar all...x