470-killarna 4 efter ett fantastiskt medaljrace

Igår 20.20 svensk tid seglade 470 killarna sitt avslutade medaljrace i Miami. Det gjorde de med bravur och kom tvåa i mål. Däremot var det upp till de andra båtarna om det skulle bli medalj för Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar. 

Tyvärr räckte det inte till medalj men en fjärdeplats på en Världscup är ingenting att känna sig besviken över, riktigt bra jobbat. Det var ett väldigt spännande medaljrace. Första varvet på kryss-läns-banan var det fri pump och de flesta gastar stod och pumpade hela kryssen. Därefter togs flaggan ner och vinden minskade. 

Sista länsen var det inte alls mycket tryck och de svenska seglarna hade redan gjort allt förarbete och låg på en bra position. Det kom i mål som tvåa med ca 40 m till trean. Tidigare i veckan hade besättningen det lite kämpigare och var inte riktigt nöjda med sin segling, de saknade det där lilla extra skrev de på sin Facebooksida. Därefter tog de sig i kragen och avslutade sista kvaldagen med placeringarna 2, 1 och 18 som de sen fick räkna bort. 

Missade du killarna medaljrace kan du se det igen här nedan, spola fram till 2:20:00 så börjar racet snart. 



Slutresultat för svenskarna: 

4. Carl P Sylvan och Marcus Anjemark (49er) 

4. Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammamr (470) 

29. Fanny Bauman (RS:X)

41. Emil Bengtsson (Laser)

44. Anders Karlsson (Laser)

Top