NÄSTA

Världscupstart i Miami

Januari 22, 2017 @ 21:21:40   Foto sailing energy


1 AV 1

På Coconut Grove i Miami samlas över 450 seglare i 10 olika Olympiska klasser mellan 24 och 29 januari för att delta på den första Världscupen för säsongen. Vi har flera team på plats och vi har tagit ett snack med dem för att veta hur förväntningarna och ställningarna ligger till där borta. 

 

49er Team Sylvan Anjemark - "Det känns riktigt bra, vi har fått till bra träning här och förhållanden är fantastiska. Senaste veckan började med lätta vindar och ökade och slutade med blåsigt väder så vi har haft chansen att segla i allt! Många duktiga nationer är här och det har varit riktigt hög kvalité på träningsracen. Vi är riktigt laddade och känner oss trygga med farten!"

 

Team Fock/ Dackhammar - "Världscupstarten närmar sig och det känns bra, vi har tränat i drygt en veckan och känner oss väl förberedda. Kul att vara tillbaka i båten efter ett kortare uppehåll i höstas. På startlinjen ser vi många välbekanta ansikten som tillsammans med oss skall slåss om medaljerna. Vi går in med ett start självförtroende och är redo för att ge allt!"

 

Anders Karlsson - Riktigt kul att vara tillbaka i båten igen efter 3 mån skadeuppehåll. Det har varit fantastiska förutsättningar med sol, värme och vind alla dagar. Ser fram emot regattan

 

Emil Bengtsson - "Är rätt sliten i kroppen. Kört på rätt intensivt med träning sen jag kom hit. Har behövt det då jag har köra in nytt material och komma i form. Jag har försökt hitta det goa/aggressiva drivet som jag haft under stora delar av förra året. Vilket har kommit stundtals och mer nu på slutet vilket känns väldigt kul. Registrerade mig igår och seglade det sista träningspasset med Anders Karlsson och Björn Smith som tränare. Senare under dagen fick jag även hålla en alligator, vi blev bästa kompisar på första ögonkastet. Kul om jag kan hitta mitt goa driv på länsarna och min aggressiva inställning i starterna.

 

Miami är ett fräckt seglingsställe! Skiftiga förhållanden med varierande vindar. Finns helt enkelt mycket att ha koll på. Märker att jag är närmare världseliten än vad jag var förra året på många moment. Kul om jag kan hitta mitt goa driv på länsarna och min aggressiva inställning i starterna." 

 

Här kan du följa seglingarna www.sailing.org. 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

 • Följ Världscupfinalen i Melbourne

  Året börjar gå mot sitt slut och likaså Världscuperna. Säsongsavslutningen går nu av stapeln i Melbou...

 • Halvlek i Miami och Carl/Marcus lig...

  Det går riktigt bra på Världscupen i Miami för Carl P Sylvan och Marcus Anjemark. Halvvägs genom regattan ligger ...

 • Svenska FX-tjejer på topp

  Just nu seglas världscupen i Hyères och efter två dagar leder GKSS-seglarna Lisa Eriksson och Hanna Klinga i 49er FX med s...

 • MEDALJRACE MIAMI: SE DET HÄR MED OSS

  Imorgon klockan 18.00 svensk tid startar medaljracen i Miami. Se Carl och Marcus raca tillsammans med oss och heja fram dem till medalj. 

 • 470 i topp i Miami

  Andra dagen av världscupseglingarna i Miami blev dagen då de två svenska 470-besättningarna i herrklassen klättrad...

 • 4 svenskar seglar medaljrace idag

  Idag seglas det andra medaljracet och där har vi 4 svenskar som kommer fightas. Två av dessa har chans på brons och det &aum...

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

18ft Skiff Europeans Mark Foy Troph...

I somras seglades EM (och Mark Foy Trophy) för International 18ft Skiffs på vackra Gardasjön. Mästerskapet lockade lag från Danmark, UK, Ungern, Tyskland och k...

Initiativet TJEJER PÅ HAVET

Nedan följer information från arrangören b...

Små marginaler på VM i ClubSwan 50 ...

Just nu pågår VM i ClubSwan 50 (Rolex Swan Cup) i Porto Cervo och av det hä...

53 FOT FINN TILL SALU I NEWPORT FÖR 1250000$

53 FOT FINN TILL SALU I NEWPORT FÖR...

Sparkman & Stephens är inte bara ett erkänt designhus utan också b&arin...

Eskadern Viking Explorers seglar öv...

Den vänliga eskadern Viking Explorers samlar en grupp långseglare som hjälp...x