NÄSTA

Två helt nya Mini Superyachter från Najad

Januari 19, 2017 @ 19:51:28   Foto Najad yachts of sweden 


1 AV 1

Pressmeddelande från Najad Yachts of Sweden: Framtidens nya Mini Superyachter är här! Najad lanserar två helt nya modeller - N395 AC och N395 CC. Och uppenbarligen har de varit efterlängtade.

 

En handfull båtar såldes redan innan de lämnade ritningsbordet. -“Köparna vet att de får en modern, snabb yacht med samma höga komfort, kvalitet och fina seglingsegenskaper som det är i alla Najads båtar. Det är helt enkelt en superyacht i miniformat med alla dess fördelar.”, säger Jörgen Ottosson, CEO på Najad.

 

Båtarna är designade i ett samarbete mellan Najad, Farr Yacht Design - kända som det främsta designteamet inom racingbåtar, och Ken Freivokh Design - superyacht stylist och inredningsarkitekter. - "På Farr Yacht Design är vi oerhört stolta över att ha fått förtroendet att designa två nya båtar för Najad. Kombinationen av vår långa erfarenhet och Najads enastående hantverk har resulterat i två båtar utöver det vanliga. Vår utmaning, som vi tar på största allvar, är att ta viktiga steg framåt men samtidigt bibehålla storheten i Najads arv.”, säger Patrick Shaughnessy, President på Farr Yacht Design.

 

"Två segelbåtar strax under 40 fot (12m), eleganta, med utmärkta seglingsegenskaper, vackra proportioner, stort utrymme under däck, boende för upp till åtta personer, två badrum med dusch... det var för oss en värdig utmaning. En utmaning som tvingade vårt team att återgår till grundläggande principer och tänka utanför ramarna. Och naturligtvis är vi glada att ha hittat alla lösningar tillsammans med det mycket erfarna och fritänkande teamet på Farr Yacht Design.", säger Ken Freivokh, Chief Exec. på Ken Freivokh Design.

 

N395 AC och N395 CC är två eleganta snabbseglande havskryssare med en modern men ändå tidlös design. Den omfattande optionslistan erbjuder samma utrustning som för de större båtarna, vilket möjliggör att tillsammans med Najads team, med spetskompetens inom alla områden av båtbyggeri, personifiera båtarna till att bli ett personligt sigill - ett uttryck för individualitet och stil kopplat till kundens behov ombord.

 

De två nya båtarna förlanseras på den internationella båtmässan boot Düsseldorf, 21-29 januari 2017. För er som ska dit hittar ni Najad i hall 16, monter C04. Representanter från Farr Yacht Design och Ken Freivokh Design kommer att finnas i montern den första helgen på mässan. I montern kan du även ta en närmare titt på Najad 450 CC.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Foiling på bro!

Filmskaparna Horue Movie har ännu en gång gjort en fantastisk video. Här foilsurfar de i floden "Fontaine de Vaucluse" i Frankrike. Se klippet nedan!  

Emelie Lindström - Bästa kvällen i ...

Emelie är en mångseglare från Göteborg, numera bosatt i Malmö. Hon brinner för all typ a...

Veckans regelsituation: "Med den hä...

Claes Lundin har sedan tidig ålder seglat allt från Laser, Flying Dutchman till...

Till salu: Ben Ainslies AC45F

Nu är den här besten till salu. Med den nya typen av America's Cup-båtar ko...

Hemmaseglare över generationerna sv...

Sveriges största kölbåtsklass, 606, inledde Tjörn Runt-veckan den 10-1...x