52 Super Series inleds med Quantum Key West Race Week

Imorgon startar Quantum Key West Race Week och i år är det också den första deltävlingen av 2017 års 52 Super Series. Till Key West kommer 11 TP52:or och i årets serie finns nya tillskott i form av nybyggda båtar. Ett av dessa är amerikanska Interlodge som byggts av ägarparet Austin och Gwen Fragomen inför årets serie.  

TP52:orna kan med rätta kallas för kölbåtsracingens Formel 1. Konkurrensen är stenhård i klassen och ägarna till båtarna lägger enorma summor på dessa program. Det är idel stora namn i besättningslistorna och utvecklingen av denna box-regel drivs ständigt framåt.

En av de absolut mest framgångsrika teamen på senare år är förra årets totalsegrare Quantum Racing med Terry Hutchinson som taktiker. De inledde förra året ett coach- och utvecklingssamarbete med en av konkurrenterna, tyska Platoon. I år utökas det med ytterligare två båtar, tidigare nämnda Interlodge och brittiska Gladiator. I filmen nedan får vi höra hur Terry Hutchinson ser på samarbetet. 

TP52:ornas seglingar i Key West kommer livestreamas via www.52superseries.com och mobilappen för densamma. Mer information och resultat hittas på www.52superseries.com och keywestraceweek.com.



Top