NÄSTA

Äntligen, Dongfeng presenterar sin nya båt

Januari 13, 2017 @ 19:18:16   Foto Volvo Ocean Race


1 AV 2

Äntligen är hon klar; Dongfengs båt inför årets Volvo Ocean Race.

 

Personligen börjar jag känna stressen av att det ännu inte presenterats mer än två lag, men nu har åtminstone Dongfengs båt plockats ut från varvet och är redo att sjösättas. Totalt har över 500 delar bytts ombord Dongfeng, och man har lagt nära €1 miljon på båten. Hon har uppdaterats med den senaste tekniken, självklart sprillans nya segel och mycket beslag som påminner oss om att det kommer bli ett tufft år ombord.

 

- De [the Boatyard] har gjort ett fantastiskt jobb, och har lyckats hålla alla deadlines längs vägen och det är nu de får valuta för sitt hårda jobb, säger Graham Tourell, Dongfeng Race Team boat captain.

 

Anledningen till det omfattande arbetet varje båt får genomgå är den tid lagen kommer spendera i Södra Ishavet. Denna omgång kommer ha tre gånger så mycket tid i de södra vattnen än någonsin tidigare, vilket är extra påfrestande för både båt och besättning. 

 

Om det i grunden är gamla Dongfeng-skalet som piffats upp har vi inga uppgifter om, men i och med one design-kravet är det sak samma. Det är i grunden samma båt ändå, men denna gång i en rejält uppgraderad version. 

 

dongfeng


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Salminen är på uppgång - Just nu tr...

Efter en tuff första dag på Finnjolle-EM för den regerande världsmästaren fick han ett uppsving på dag två. Salminen spikade det andra och sista racet ig...

Marstrandsbarnen lär sig segla på s...

Marstrand är känt för sina stora internationella kappseglingar, men här...

François Gabart – snabbast jorden r...

Första gången jag träffade François Gabart var i december 2013 d&ari...

Testar nytt foilingsystem på G4 - i...

I slutet av februari var det starka vindar och sibirisk kyla över hela Europa. Hundrat...

Filmtips: Uncharted Waters

Häng med det amerikanska seglingslandslaget när de lär sig vad som kräv...x