NÄSTA

Ellen MacArthur Cancer Trust (video)

Januari 12, 2017 @ 09:21:43   Foto Ellen MacArthur Cancer Trust


1 AV 1

Dame Ellen Patricia MacArthur använder segling som verktyg för att hjälpa unga människor som tillfrisknar/återhämtar sig efter en cancerbehandling.

 

Ellen MacArthur är kanske mest känd för oss seglare som tjejen som den 28 november 2004 – 7 februari 2005 slog rekord i ensamsegling jorden runt. Ellen seglade runt jorden med specialtillverkad trimaran en på 71 dagar, 14 timmar, 18 minuter och 33 sekunder. Hon adlades dagen efter att hon gick i mål och tituleras därmed Dame Ellen MacArthur. För sju år sedan avslutade hon sin kappseglingskarriär och grundade The Ellen MacArthur Foundation, vars mål är att driva på övergången till en cirkulär ekonomi. Organisationen arbetar med opinionsbildning och att sprida information, tankar och idéer om konceptet.

 

Ellen driver också Ellen MacArthur Cancer Trust som i veckan annonserade sitt deltagande i Round Britain 2017 med syftet att hjälpa unga att komma tillbaka till livet efter en cancerbehandling. Mer från Ellen MacArthur Cancer Trust hittar du på Facebook.

 

 KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Minns ni Laura Dekker? Världens yng...

Allting började som en dröm och 2012 var det klart att hon numera är världens yngsta jorden runt seglare solo.    Seglingen tog 518 dagar och...

Kanske 2018 roligaste klipp - Vi är...

Här är klippet man kan se oändligt många gången. Vi vet inte vad...

Fungerar öronproppar mot sjösjuka?

Det finns många olika sätt att förhindra sjösjuka och när den v&a...

HAVSÖRNEN NOMINERAD TILL BÄSTA RENO...

Vinnaren i 1937 års Gotland Runt, Havsörnen, alias Citona, har nominerats till b...

The Golden Globe Race 2018 - Racet...

Golden Globe Race är ett race runt jorden ett varv non-...
x