NÄSTA

Ellen MacArthur Cancer Trust (video)

Januari 12, 2017 @ 09:21:43   Foto Ellen MacArthur Cancer Trust


1 AV 1

Dame Ellen Patricia MacArthur använder segling som verktyg för att hjälpa unga människor som tillfrisknar/återhämtar sig efter en cancerbehandling.

 

Ellen MacArthur är kanske mest känd för oss seglare som tjejen som den 28 november 2004 – 7 februari 2005 slog rekord i ensamsegling jorden runt. Ellen seglade runt jorden med specialtillverkad trimaran en på 71 dagar, 14 timmar, 18 minuter och 33 sekunder. Hon adlades dagen efter att hon gick i mål och tituleras därmed Dame Ellen MacArthur. För sju år sedan avslutade hon sin kappseglingskarriär och grundade The Ellen MacArthur Foundation, vars mål är att driva på övergången till en cirkulär ekonomi. Organisationen arbetar med opinionsbildning och att sprida information, tankar och idéer om konceptet.

 

Ellen driver också Ellen MacArthur Cancer Trust som i veckan annonserade sitt deltagande i Round Britain 2017 med syftet att hjälpa unga att komma tillbaka till livet efter en cancerbehandling. Mer från Ellen MacArthur Cancer Trust hittar du på Facebook.

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Salminen på pallplats i EM!

Max Salminen fortsätter sin klättring i resultatlistan på EM i Finnjolle. Han var 31:a efter första dagen och åtta efter andra. Men efter en stark onsdag, där ...

Seglingens stereotyper

Eftersom att det är torsdag bjuder vi på några så kallade "Throwback...

Båtar & grävmaskiner är ingen bra k...

Hur tänkte dom här? Personerna i klippet försöker lasta en grävmaskin...

Julius Hallström & SAP Extreme Sail...

Det var de trefaldiga vinnarna Alinghi som startade 2018 års säsong bäst ne...

"Det sista vi behöver göra är att s...

Varför säger David Katz så? Är han en miljö-sadist? Nej så ...x