NÄSTA

Rekordsättande, Alex Thomsons favoritsysselsättning

Januari 08, 2017 @ 09:49:03   Foto Vendée Globe


1 AV 1

Thomson är en kaxig seglare, som älskar att gång på gång göra rekordförsök. Han har en gång misslyckats med ynka timmar till rekordet, men också slagit storartade rekord med dagar tillgodo. Och nu har han gjort det igen..

 

Med 14 timmar tillgodo har Alex varit snabbaste seglaren hittills att ta sig från Cape Horn till ekvatorn. Tidigare rekord låg på 13 dagar, 19 timmar och 30 minuter och togs av Vendée vinnaren 2012-13 François Gabart. 

 

Avståndet till ledande Armel Le Cléac'h är dock fortsatt stort. Alex har stundvis tagit igen mycket av distansen, för att återigen tappa och glida tillbaka. När han passerade ekvatorn låg han över 16 timmar från ledaren, men de båda har snart knappa 10% kvar av hela racet som nu pågått i 62 dagar. 

 

Frustrerande nog för de båda ledarna ligger de nu i ett ordentligt lågvindsområde, där Alex går för ynka 3 knop. Dock ligger trean Jérémie Beyou på behagligt avstånd, 700 Nm efter. KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Moth jollen firar 90 år

Moth jollen har blivit extremt populär de sista åren och klippen på seglare som både lyckas foila genom manövrarar och krascha, kryllar på sociala medier. De...

We love it - RS Aero som leker I vå...

Vi längtar tillbaka till soliga sommardagar när vågorna är perfekta oc...

Veckans 5 mest lästa: 10 anledninga...

Titt som tätt överraskar ni läsare med att visa extra stort intresse fö...

MAYDAY (VIDEO)

Kolla in detta klipp från australiensiska sjöräddningen när de rä...

7 klassiska båtskämt

Som seglare måste man ha ett gäng skämt att berätta för besä...
x