NÄSTA

CAMPER & NICHOLSONS 162 SCHOONER TILL SALU

December 28, 2016 @ 14:59:23   Foto The Yacht Market


1 AV 4

Råkar du ha 13 miljoner euro skräpandes någonstans? Då kan denna majestätiska skönhet bli din.

 

Charles E. Nicholson konstruerade 1910 båten Sylvana, en 49 meter lång skönhet byggd för den spanska kungafamiljen. Dock köptes hon relativt snabbt upp av en brittisk överste och seglade länge under brittisk flagg. Hon såldes sedan fram och tillbaka mellan olika ägare, för att sedan hamna i Argentina.

 

Först 1930 fick Sylvana återigen spansk flagg, men hade under tiden genomgått en mängd namnbyten. Från Sylvana till Pais De France, till Le Matin, Diane och VIRA skonaren slutligen till Orion. Tyvärr försummande den spanska ägaren den vackra båten, och hon stod och förföll i många år på ett varv, tills en dag då två bröder la ögonen på 162-fotaren. De valde att följa originalritningarna och restaurerade henne till det skick Orion en gång byggts för; att regera haven. Dock med en del moderna tillägg.

 

Efter tolv ägare och fem olika namn äger Orion återigen de hav hon seglar. Nuvarande ägare förklarar passionerat hur Orion gör det bästa av alla vindar. Idag seglar hon inte bara "show regattas" utan även flera större tävlingar som utmanar den gamla kungligheten. 

 

Så vad mer kan sägas om båten? Hon har ett fullt utrustat kök, med induktionshäll, ugn och rejäl kyl och frys. Orion har kapacitet för tio gäster och upp till sju besättningsmedlemmar. Självklart har gästrummen egna toaletter. Städmässigt har hon centraldammsugare, tvättmaskin och mangel. 

 

Orion ligger i Italien, och utgånspriset ligger på €13 200 000. Du kan läsa mer om Orion på www.theyachtmarket.com. Klicka på vilden ovan för att se fler bilder.

 

orion


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

18ft Skiff Europeans Mark Foy Troph...

I somras seglades EM (och Mark Foy Trophy) för International 18ft Skiffs på vackra Gardasjön. Mästerskapet lockade lag från Danmark, UK, Ungern, Tyskland och k...

Initiativet TJEJER PÅ HAVET

Nedan följer information från arrangören b...

Små marginaler på VM i ClubSwan 50 ...

Just nu pågår VM i ClubSwan 50 (Rolex Swan Cup) i Porto Cervo och av det hä...

53 FOT FINN TILL SALU I NEWPORT FÖR 1250000$

53 FOT FINN TILL SALU I NEWPORT FÖR...

Sparkman & Stephens är inte bara ett erkänt designhus utan också b&arin...

Eskadern Viking Explorers seglar öv...

Den vänliga eskadern Viking Explorers samlar en grupp långseglare som hjälp...x