NÄSTA

Vendée Globe - Alex Thomson tar ikapp

December 28, 2016 @ 06:58:07   Foto marine nationale 


1 AV 1

Nu har topp 3 båtarna i Vendée Globe passerat Cape Horn och det är "bara" upploppet genom Atlanten kvar. Det är en stor påfrestning att ha en sån liten del av en lång segling kvar och nu börjar den mentala seglingen på riktigt. 

 

Just nu leder Le Cléac'h som under tidigare Vendée Globe race kommit tvåa. I fredags ledde han med 818 nm mot Alex Thomson. Sedan dess har Thomson seglat snabbt och tagit igen mycket på ledaren. I skrivande stund är det 280 nm mellan dem och det beräknas bli mindre. 

 

Som vi nämnt tidigare är det en tuff sträcka som väntar, självklart är alla sträckor mer och mindre utmanande. Däremot kan nog de flesta relatera till att ha gjort en lång resa och nästan vara hemma igen. Det är då fokuset börjar gå ner och tröttheten samt längtan till familjen tar över. 

 

I klippet nedan ser vi sammanfattning från gårdagen. Stéphane Le Diraison fick hjälp att fylla på bensin för att sedan säkert kunna ta sig till land. 


.

 

Mer information finns på www.vendeeglobe.org/en.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Martin Strömberg skadad – missar sj...

Turn the Tide on Plastics vaktkapten Martin Strömberg missar den sjunde etappen av Volvo Ocean Race på grund av en knäskada. Han är tillbaks i tävlingen i etapp 8 so...

Paret som bestämde sig för att bryt...

Havsforskarna Patrick och Fiona Rynne tröttnade på politiker som inte längr...

Kyla är ingen anledning till att si...

Kyla är ingen anledning till att sitta inne. Man kan gå ut och segla isjakt, kitesu...

Längtar du till sommaren? Här är 23...

Nu blir det ljusare för varje dag som går och man känner att våren ä...x