NÄSTA

Ruyants båt nära att brytas, kustbevakningen har ryckt ut

December 20, 2016 @ 15:54:40   Foto Vendée Globe


1 AV 1

Thomas Ruyant krockade, som tidigare nämnt, med ett UFO under helgen varpå båten fick stora skador. Nu har Nya Zeelands kustbevakning gett sig ut för att undsätta den franska skepparen.

 

Båtens skador är så pass omfattande, att den nu sakta börjat sjunka. Sprickorna sträcker sig under vattenlinjen, och trots försök att laga och täta tar hon alltså nu in vatten. Ruyant var först inställd på att själv ta sig i hamn, men läget har blivit så kritiskt att hjälp från kustbevakningen är på väg.

 

Under natten fightades Ruyant med vindar på nära 25 m/s och än starkare byar vilket har gett fransmannen en riktigt tuff natt. Han har nu meddelat sitt avhopp till Vendée Globes racekommité. Det är viktigt att skeppare själva meddelar att de avbryter innan hjälpen anländer, eftersom de annars riskerar att diskvalificeras om kustbevakningen hoppar ombord. 

 

Under eftermiddagen har Thomas Ruyant även haft problem med länspumparna, då ena lagt av och den som fortfarande pumpar inte klarar av att pumpa ut i samma takt som vattnet väller in. Båten spricker dessutom upp mer ju mer den fylls, och Ruyant har stängt igen delar av båtens skott. Så länge det hålls stängt och båten inte går av ska hon hålla sig flytande tills räddningen anländer. 

 

Enligt rapporter skulle räddningen varit på plats 10:00 UTC, men än så länge har Vendée inte gått ut med mer information om läget. Trots omständigheterna tycks Ruyant vara inställd på att försöka rädda båten. KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Minns ni Laura Dekker? Världens yng...

Allting började som en dröm och 2012 var det klart att hon numera är världens yngsta jorden runt seglare solo.    Seglingen tog 518 dagar och...

Kanske 2018 roligaste klipp - Vi är...

Här är klippet man kan se oändligt många gången. Vi vet inte vad...

Fungerar öronproppar mot sjösjuka?

Det finns många olika sätt att förhindra sjösjuka och när den v&a...

HAVSÖRNEN NOMINERAD TILL BÄSTA RENO...

Vinnaren i 1937 års Gotland Runt, Havsörnen, alias Citona, har nominerats till b...

The Golden Globe Race 2018 - Racet...

Golden Globe Race är ett race runt jorden ett varv non-...
x