NÄSTA

Ruyants båt nära att brytas, kustbevakningen har ryckt ut

December 20, 2016 @ 15:54:40   Foto Vendée Globe


1 AV 1

Thomas Ruyant krockade, som tidigare nämnt, med ett UFO under helgen varpå båten fick stora skador. Nu har Nya Zeelands kustbevakning gett sig ut för att undsätta den franska skepparen.

 

Båtens skador är så pass omfattande, att den nu sakta börjat sjunka. Sprickorna sträcker sig under vattenlinjen, och trots försök att laga och täta tar hon alltså nu in vatten. Ruyant var först inställd på att själv ta sig i hamn, men läget har blivit så kritiskt att hjälp från kustbevakningen är på väg.

 

Under natten fightades Ruyant med vindar på nära 25 m/s och än starkare byar vilket har gett fransmannen en riktigt tuff natt. Han har nu meddelat sitt avhopp till Vendée Globes racekommité. Det är viktigt att skeppare själva meddelar att de avbryter innan hjälpen anländer, eftersom de annars riskerar att diskvalificeras om kustbevakningen hoppar ombord. 

 

Under eftermiddagen har Thomas Ruyant även haft problem med länspumparna, då ena lagt av och den som fortfarande pumpar inte klarar av att pumpa ut i samma takt som vattnet väller in. Båten spricker dessutom upp mer ju mer den fylls, och Ruyant har stängt igen delar av båtens skott. Så länge det hålls stängt och båten inte går av ska hon hålla sig flytande tills räddningen anländer. 

 

Enligt rapporter skulle räddningen varit på plats 10:00 UTC, men än så länge har Vendée inte gått ut med mer information om läget. Trots omständigheterna tycks Ruyant vara inställd på att försöka rädda båten. 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

SM I MATCH RACING FÖR DAMER

För andra året i rad avgörs SM i Matchracing för damer på Lidingö. De allra bästa lagen i Sverige är inbjudna att tävla om titeln Svensk Mästare och vinnarlaget bjuds i...

Video: Hårdvind i J/70!

Detta klipp blev viralt när det lades ut för ungefär ett år sedan. Det ko...

Video: Foiling på bro!

Filmskaparna Horue Movie har ännu en gång gjort en fantastisk video. Här foils...

Emelie Lindström - Bästa kvällen i ...

Emelie är en mångseglare från Göteborg, numera bosatt i Malmö. Hon brinner för all typ a...

Veckans regelsituation: "Med den hä...

Claes Lundin har sedan tidig ålder seglat allt från Laser, Flying Dutchman till...x