NÄSTA

MASTBROTT FÖR FRANSKA STEPHANE LE DIRAISON (Vendée Globe)

December 18, 2016 @ 07:53:42   Foto Vendée Globe


1 AV 1

Kaka på kaka, eller Vendée-nyhet på Vendée-nyhet. Franska Stephane Le Diraison styr nu sin båt mot Melbourn, Australien för att söka nödhamn.

 

Under natten har Le Diraison rapporterat om att han råkat ut för mastbrott. Det blev ett febrilt arbete ombord i mörkret, då skepparen byggde en nödrigg av vad som fanns kvar av riggen. Troligen får bommen agera mast.

 

Le Diraison seglade i vindar på ca 15m/s när masten bröts, men han ska må bra och vara vid gott mod. Han har gått för motor i ett par timmar, men det kan inte vara roligt för honom då vindarna ligger runt styv kuling. Lättare vindar är att vänta, men lågtrycket han ligger i håller tyvärr i sig i åtminstone 300Nm till. 

 

Som vi tidigare idag rapporterade blåser det alltså rejält runt om rutten, förutom hos de två ledarbåtarna. Runner up Alex Thomson ligger på något stabila 16 knop, medan ledande Armel Le Cléac’h får kämpa i riktigt lätta vindar. Hans hastighetsmätare är nere på ynka 8 knop, och riktigt lätta vindar. Här har Thomson en chans att ta ikapp de 442 Nm han tappat till ledaren. 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Salminen på pallplats i EM!

Max Salminen fortsätter sin klättring i resultatlistan på EM i Finnjolle. Han var 31:a efter första dagen och åtta efter andra. Men efter en stark onsdag, där ...

Seglingens stereotyper

Eftersom att det är torsdag bjuder vi på några så kallade "Throwback...

Båtar & grävmaskiner är ingen bra k...

Hur tänkte dom här? Personerna i klippet försöker lasta en grävmaskin...

Julius Hallström & SAP Extreme Sail...

Det var de trefaldiga vinnarna Alinghi som startade 2018 års säsong bäst ne...

"Det sista vi behöver göra är att s...

Varför säger David Katz så? Är han en miljö-sadist? Nej så ...x