NÄSTA

Stormigt runt Vendée-rutten

December 18, 2016 @ 07:30:02   Foto Vendée Globe


1 AV 1

Det stormar på många ställen runt om Vendée Globe-rutten, och många seglare får kämpai de hårda vindarna. 

 

Trean och fyran, Jérémie Beyou och Paul Meilhat har legat nära varandra under hela racet, och tycks turas om om tredjeplatsen. Just nu ligger de ynka 11 Nm från varandra, när Jérémie Beyou seglade omoch upp på en tredjeplats. Idag har de legat jämsides i 22 dagar, men det verkar inte bekymra dem. Beyou och Meilhat är goda vänner sen tidigare och har seglat mot varandra i många år, och i och med att de ligger så nära varandra har de jämn kontakt över VHFen för att jämföra erfarenheter och boosta varandra.

 

Kontakten mellan båtarna har varit viktig för Beyou och Meilhat, då de nyligen fått erfara vindar på 55kt, nära 30 m/s och rejäla vågor. Tyvärr verkar det inte som om någon av seglarna hade förutsett eller kunnat se på väderrapporterna att det hårda vädret var på väg, så det var en ovälkommen överraskning. Det verkar dessutom hålla i sig, då lågtrycket rör sig i samma takt och med samma riktning som de två båtarna.

 

Något som tycks ovanligt för i år är den låga andelen avhoppare. Vendée Globe är känt för att ha havhopp på nära 50%, men i år seglar fortfarade 22 av 29 startande båtar. 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Starten av leg 7 - Dongfeng leder u...

Nu är seglarna på väg ut från Auckland och leg 7 är i full gång. Starten ser ni nedan och det är roligt att ha följt från den allra först...

SKA SILVERTJUVEN FRÅN 1912 SLÅ TILL...

Den 25-28 juli blir det spektakulära kappseglingar utanför Mariefred i Mälar...

Adrift - Seglingsfilmen baserad på ...

Adrift är filmen baserad på den sanna historien från oktober 1983 om ...

Vackra Tonemai Wally 80 till salu

Sugen på något nytt nu när säsongen drar igång? Då finns ...

Norsken Andreas simmar och seglar m...

Varje vinter seglar norska marinbiologen Andreas B. Heide längs Norges kust på j...x