NÄSTA

Stormigt runt Vendée-rutten

December 18, 2016 @ 07:30:02   Foto Vendée Globe


1 AV 1

Det stormar på många ställen runt om Vendée Globe-rutten, och många seglare får kämpai de hårda vindarna. 

 

Trean och fyran, Jérémie Beyou och Paul Meilhat har legat nära varandra under hela racet, och tycks turas om om tredjeplatsen. Just nu ligger de ynka 11 Nm från varandra, när Jérémie Beyou seglade omoch upp på en tredjeplats. Idag har de legat jämsides i 22 dagar, men det verkar inte bekymra dem. Beyou och Meilhat är goda vänner sen tidigare och har seglat mot varandra i många år, och i och med att de ligger så nära varandra har de jämn kontakt över VHFen för att jämföra erfarenheter och boosta varandra.

 

Kontakten mellan båtarna har varit viktig för Beyou och Meilhat, då de nyligen fått erfara vindar på 55kt, nära 30 m/s och rejäla vågor. Tyvärr verkar det inte som om någon av seglarna hade förutsett eller kunnat se på väderrapporterna att det hårda vädret var på väg, så det var en ovälkommen överraskning. Det verkar dessutom hålla i sig, då lågtrycket rör sig i samma takt och med samma riktning som de två båtarna.

 

Något som tycks ovanligt för i år är den låga andelen avhoppare. Vendée Globe är känt för att ha havhopp på nära 50%, men i år seglar fortfarade 22 av 29 startande båtar. 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

PRYLNÖRD (VIDEO)?

Gillar du också prylar? Här tar vi en titt på Sea-Tags MOB-alarm, Quicks varmvattenberedare och racingkompassen Velocitek Prism.   SEA-TAG MOB ALARM

NYA BÅTAR (video)

Det är ingen hemlighet att vi är barnsligt förtjusta i båtar, av alla ...

Team Pro4u tar revansch i helgens S...

Under helgen seglades Sandhamn Open traditionsenligt. Här rapporterar Team Pro4u:s&...

Kappseglingseglingsglädje i Turkiet...

Här är ett sammandrag från första etappen av årets Otokar Tırhan...

Mjuka konserver. Foto Martin Gadman

Mjuka konserver

Äntligen börjar säsongen närma sig på riktigt och det är dag...x