NÄSTA

Allsvenskan kommer åter till Ekerö!

December 11, 2016 @ 20:20:55   Foto Malcolm Hanes


1 AV 1

Nedan följer ett pressmeddelande från Ekerös Båtklubb där de skriver att det nu är bestämt att de åter igen får vara arrangörer för en deltävling i Allsvenskan med glädje. 

 

Ekerö Båtklubb i samarbete med Jungfrusunds Skärgårdsstad står helgen den 9e- 11e juni 2017 åter som värd för en allsvensk omgång i segling. Seglingarna kommer ha Jungfrusund som bas och själva seglingarna kommer gå på Vårbyfjärden strax utanför Jungfrussund.

 

- Vi är glada att åter få en deltävling hos oss, vi har fått mycket positiv feedback både från seglare och seglarförbundet och det är väl det slutliga kvittot på att vi gjorde 2016 års allsvenska omgång bra säger Ekerö båtklubbs ordförande Göran Thingvall. 

 

Seglingarna blir en del av Jungfrusund Race Week, där också andra evenemang ingår. Det planeras för Padel turnering och ett Cross Triathlon och mer kan det bli. Seglarförbundets beskrev i en artikel inramningen av 2016 års arrangemang med följande, ”Arrangörerna hade skapat en fantastisk inramning och Jungfrusunds Marina påminde om ett Volvo Ocean Race-stopp i miniatyr - med matställen, utställningar och shopping”.

 

Det kommenterar Olle Nordberg på Jungfrusund Skärgårdsstad med – ”Evenemanget i land är något vi kommer utveckla vidare för att göra det ännu bättre till 2017. Vi vill göra det folkligare, det skall finnas mer för besökarna att se och uppleva. Vi vill också få med fler företagare, både externa och de som håller till i Jungfrusund”


Beskrivning av Allsvenskan taget från Svenska Seglarförbundets hemsida: 

 

Allsvenskan Segling introducerades säsongen 2015 och blev en succé redan från start. Det är en ligaserie, likt fotbollen, där 18 klubbar möts under fyra deltävlingar. I en tabell kan alla intresserade följa klubbarna i serien. Vid säsongens slut koras Sveriges bästa kappseglingsklubb som också får möjligheten att representera Sverige i Sailing Champions Leageu.

 

Mer information finns på www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan och www.ekerobk.se


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Swim failure - Så Funkar Det (video)

Sjöräddningssällskapet har släppt en serie videor där de förklarar vad som händer med kroppen och vad du ska göra när du faller överbord i ka...

GPS-FÖRBUD – NU ÄR DET SEXTANT SOM ...

Den 1 juli går starten från Sables d'Olonne för...

Kvällstips till seglingsnördar

Det är lördagkväll och TV-tablån är inte magisk... Ta därf&o...

VOR: Det tuffaste leget startar för...

Idag är det dags ännu en gång för Volvo Ocean Race seglarna att sä...

SKRÄCKBLANDAD FÖRTJUSNING I SÖDRA I...

Från Volvo Ocean Race Göteborg: Nu går äventyret vidare från Ka...
x