NÄSTA

Adventssegling utanför Sandhamn

December 05, 2016 @ 19:09:28   Foto Johan gardelius


1 AV 1

Även fast kalendern slagit över till december och de flesta har packat ihop sina båtar för säsongen anser Johan Gardelius från Stockholm att det är nu den bästa delen av seglingssäsongen börjar. 

 

Vi är ju nästan helt ensamma ute, enstaka Waxholmsbåtar kanske, men annars är man alltid ensam i viken berättar Johan och fortsätter sin historia kring helgens segling. Vinden kom efter lunch, så vi gick först för motor i vår Bavaria 46:a.

 

Båten är väl anpassad för bekväm segling, med rullsegel, autopilot (som kan både slå och gippa), TV i salongen och ståhöjd i duschen. En populär charterbåt i Medelhavet, men med mycket god värme och rejält isolerat skrov lämpar hon sig väl för vårt svenska klimat.

 

Lördagens segling tog fart när vi fick åtta meter från NV, och vi loggade över nio knop när vi slog in mot Sandhamn. Där väntade Sandhamns Seglarhotell med badtunna på bryggan, ett underbart julbord och trevligt umgänge.

 

Efter några få timmars sömn ombord, var det dags att segla hem igen söndag morgon. Öppna vindar lät oss återigen njuta av vår vattenlinjelängd, och med drygt 8 knop fick vi en fantastisk söndagssegling.

 

I klippet ser vi Lucia-seglingen de gjorde förra året. Segling är helt klart bäst oavsett väder, bara du har tillräckligt med kläder.

 
KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Tuff start på EM för Max Salminen

Nicholas Heiner från Nederländerna vann det enda racet på första dagen av Finnjolle-EM i Cadiz. Det var tre meter höga vågor och lättvind vilket gjorde d...

Ant Stewart seglade ensam runt jord...

Ant Steward seglade runt jorden i en öppen båt. En 19 fot lång båt s...

Prototyp på en självrätande katamar...

Det australiensiska katamaranvarvet Harryproa har gjort några spektakulära byggen g...

Svenska Seglarförbundet söker proje...

Svenska Seglarförbundet söker dig som brinner för havet, miljön och m&o...x