NÄSTA

Adventssegling utanför Sandhamn

December 05, 2016 @ 19:09:28   Foto Johan gardelius


1 AV 1

Även fast kalendern slagit över till december och de flesta har packat ihop sina båtar för säsongen anser Johan Gardelius från Stockholm att det är nu den bästa delen av seglingssäsongen börjar. 


 

Vi är ju nästan helt ensamma ute, enstaka Waxholmsbåtar kanske, men annars är man alltid ensam i viken berättar Johan och fortsätter sin historia kring helgens segling. Vinden kom efter lunch, så vi gick först för motor i vår Bavaria 46:a.

 

Båten är väl anpassad för bekväm segling, med rullsegel, autopilot (som kan både slå och gippa), TV i salongen och ståhöjd i duschen. En populär charterbåt i Medelhavet, men med mycket god värme och rejält isolerat skrov lämpar hon sig väl för vårt svenska klimat.

 

Lördagens segling tog fart när vi fick åtta meter från NV, och vi loggade över nio knop när vi slog in mot Sandhamn. Där väntade Sandhamns Seglarhotell med badtunna på bryggan, ett underbart julbord och trevligt umgänge.

 

Efter några få timmars sömn ombord, var det dags att segla hem igen söndag morgon. Öppna vindar lät oss återigen njuta av vår vattenlinjelängd, och med drygt 8 knop fick vi en fantastisk söndagssegling.

 

I klippet ser vi Lucia-seglingen de gjorde förra året. Segling är helt klart bäst oavsett väder, bara du har tillräckligt med kläder.

 

KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Sky Paintings

Grymma drönarbilder från Marathon, Florida på solnedgången som gör att man längtar tillbaka till sommaren!    

Efter avgående VDn - här är svenskd...

Richard Brisius och Johan Salén har anlitats som ordförande och vice ordfö...

Svenskor presterar på Busan Match C...

Nu är Busan Match Cup igång på riktigt! Vi har tre svenska lag på p...

Video: Greenbird project

2009 slog Greenbird fartrekord på land med 202,9 km/h. Här är en vlog fr&a...

Video: Turkiska seglarförbundets ny...

Kolla in första testet av Turkiets seglarförbunds nya seglingssimulator. Ser r&a...
x