NÄSTA

Adventssegling utanför Sandhamn

December 05, 2016 @ 19:09:28   Foto Johan gardelius


1 AV 1

Även fast kalendern slagit över till december och de flesta har packat ihop sina båtar för säsongen anser Johan Gardelius från Stockholm att det är nu den bästa delen av seglingssäsongen börjar. 

 

Vi är ju nästan helt ensamma ute, enstaka Waxholmsbåtar kanske, men annars är man alltid ensam i viken berättar Johan och fortsätter sin historia kring helgens segling. Vinden kom efter lunch, så vi gick först för motor i vår Bavaria 46:a.

 

Båten är väl anpassad för bekväm segling, med rullsegel, autopilot (som kan både slå och gippa), TV i salongen och ståhöjd i duschen. En populär charterbåt i Medelhavet, men med mycket god värme och rejält isolerat skrov lämpar hon sig väl för vårt svenska klimat.

 

Lördagens segling tog fart när vi fick åtta meter från NV, och vi loggade över nio knop när vi slog in mot Sandhamn. Där väntade Sandhamns Seglarhotell med badtunna på bryggan, ett underbart julbord och trevligt umgänge.

 

Efter några få timmars sömn ombord, var det dags att segla hem igen söndag morgon. Öppna vindar lät oss återigen njuta av vår vattenlinjelängd, och med drygt 8 knop fick vi en fantastisk söndagssegling.

 

I klippet ser vi Lucia-seglingen de gjorde förra året. Segling är helt klart bäst oavsett väder, bara du har tillräckligt med kläder.

 
KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

CHRISTIAN - SEGLAR 200 DAGAR OM ÅR...

Christian Harding älskar att segla klassiker och med sina 200 seglingsdagar som gast och halvproffs, så tillbringar han en stor del av sommaren på Sveriges största skärgårdskryssare Bea...

Nord Stream Race – dags att utse Ös...

Med start i slutet av juni kommer de bästa kappseglingsklubbarna från fem lä...

Video: Hur man inte ska sjösätta båten

Vi har testat att sjösätta med gaffeltruck, kran och slip. Men denna innovativa meto...

Produktionen av Najad fortsätter på...

Nya vindar på sjön kräver en ny segelkonfiguration. Najadbåtarna komm...

Höga miljögifter vid uppställningsp...

Två nyutkomna publikationer från Statens geotekniska institut visar att uppst&a...x