NÄSTA

Ny kolfibermast till Laser

December 05, 2016 @ 18:50:09   Foto psa


1 AV 1

Laser får en ny uppgradering och inte en liten sådan utan en ny toppmast i kolfiber. 

 

PSA, Perfomance Sailingcraft Australia meddelande igår på deras hemsida att man nu kan förbeställa den nya toppmasten och den första leveransen sker 1 februari. Från Laser Persomance i Europa kommer toppmasten att vara tillgänglig i april 2017. 

 

Nyheten om den nya toppmasten är ännu inte publicerad hos Internationella Laser Förbundet men rykten säger att beslutet togs förra veckan. För den som är sugen på den nya toppmasten kostar den hos PSA Sailing, som är Laser tillverkare i Australien,  $100.00.  Masterna från Europa har ännu inget pris. 

 

En mätningsman i Laser klassen, Jean-Luc Michon, säger i ett inlägg på Facebook att masten ska ha liknande karaktär som den tidigare i aluminium. Däremot kommer den inte böjas på samma sätt efter seglingen utan då istället vara rak. Toppmasterna i aluminium böjs efter segling och vi ser ofta Laser-seglare stå och försöka böja tillbaka masten rak igen. 

 

Mer information om den nya masten och beställningen finns på www.psasailing.com.au/shop/laser/spars/laser-carbon-top-section-pre-order


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Hallberg-Rassy 48 i Hårt Väder

Hallberg-Rassy är känt för att vara tunga, stabila, sjövärdiga båtar. Denna video visar Hallberg-Rassy 48:an ”Elysium” i hårt väder utan...

Femte lag uttrycker intentioner att...

Den formella anmälan till 36e America’s Cup öppnar inte förrän 1...

Verktygstips - (video)

Ett grymt verktyg för nitning, kolla in klippen nedan. Detta är inte reklam utan...

336 tons Tankfartyg Kolliderar med ...

Minst 13 personer har dött efter att en fiskebåt kolliderat med en 336 ton tung...

Ladda Batterierna Ombord med Vätgas

Vad gör du när elen tar slut ombord?   När man se...
x