NÄSTA

NU SEGLAR ELVA NITTIOFEMMOR I NORDISKA VATTEN

November 29, 2016 @ 09:12:42   Foto Olle Appelberg


1 AV 5

Fotografiet ovan föreställer Marga (Foto Olle Appelberg). Vill du se fler bilder? Klicka på fotot ovan och bläddra med pilarna på höger och vänster sida.

 

Marga var inte den enda nyrenoverade nittiofemman (SK95) som sjösattes i somras. S6 Gain byggd och ritad av Plym 1919 sjösattes efter 10 års renovering hos Köbenhavns Yacht & Motorbåtsvaerft. Varvet byggde många meterbåtar åt det danska kungahuset.

 

En verklig praktrenovering visar det sig. Rötangrepp i fribord och kölparti var bara början på jobbet. Sedan kom nytillverkning av kopior på röstjärn, nytt styrsystem med rorkult, nytt däck, ny sittbrunn exakt lika orginalet, all inredning togs ut och lackades med bibehållen patina. Coelanbehandlade master i silvergran, toalett och inför sommaren holdingtank. Ägaren som heter John planerar segla i skärgårdarna. John köpte båten från Norge 2005.

 

Vid sjösättningen bjöds öl i flaskor med gott innehåll och visst samlarvärde. Om vi räknat rätt så finns nu en flotta med minst elva 95:or i nordiska vatten.

 

TEXT OLLE APPELBERG


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Swim failure - Så Funkar Det (video)

Sjöräddningssällskapet har släppt en serie videor där de förklarar vad som händer med kroppen och vad du ska göra när du faller överbord i ka...

GPS-FÖRBUD – NU ÄR DET SEXTANT SOM ...

Den 1 juli går starten från Sables d'Olonne för...

Kvällstips till seglingsnördar

Det är lördagkväll och TV-tablån är inte magisk... Ta därf&o...

VOR: Det tuffaste leget startar för...

Idag är det dags ännu en gång för Volvo Ocean Race seglarna att sä...

SKRÄCKBLANDAD FÖRTJUSNING I SÖDRA I...

Från Volvo Ocean Race Göteborg: Nu går äventyret vidare från Ka...
x