Mindre än en månad till ISAF Youth Worlds

Nu är det mindre än en månad kvar till årets stora event för juniorerna nämligen ISAF Youth Worlds. Från Sverige är det 6 personer som kämpat och tränat stenhårt under hela säsongen för att kvala sig bland svenskarna och nu får åka till Auckland. 

De 6 seglarna från Sverige är Axel Rahm (Laser Radial), Malin Tengström (Laser Radial), Oscar Engström och Hugo Westberg (29er), Ronja Lundberg och Alice Borslov. Det de här seglarna har gemmensamt är att de har fightats inom varje klass på olika kvaltävlingar i Sverige för att få representera Sverige på årets största internationella junior event. 

Det speciella med ISAF Youth Worlds är att bara en från varje land och klass skickas så det blir som ett junior-OS. Sverige har bland annat ett guld taget av Julia Carlsson i Laser Radial och ett silver av Ida Svensson och Rasmus Rosengren i 29er. 

Till sin hjälp har seglarna med sig coacher som är specificerade inom varje klass för att kunna hjälpa seglarna att prestera som så bra som möjligt. Med sig till Auckland har de Robert Strange (Laser) och Cecilia Jonsson (29er). Tillsammans har den här gruppen alla möjligheter att ha en fantastisk upplevelse och få mersmak till olympisk segling. Den 8e december går flyget från Sverige och tävlingarna börjar den 16 december. 

I klippet ser vi tillbakablickar på tidigare event och vi ser några kända ansikten och färger, kul! 



.

Vill du veta mer om eventet (www.isafyouthworlds.com) eller följa deltagarna på deras Facebooksida Team Sweden.

Top