NÄSTA

Alex Thomson sätter troligtvis rekord inatt

November 15, 2016 @ 11:46:36   Foto vendée globe 


1 AV 1

Vendée Globe är inne på sin 9 seglingsdag och rorsman på Hugo Boss är Alex Thomson som troligtvis sätter rekord inatt om inget oväntat händer. 

 

Alex Thomson har haft ett fantastiskt race än så länge och leder med ett ganska stort avstånd mot de andra. Han passerade precis Doldrums och det var den enklaste krossen någonsin berättar han i klippet. Det är svårt att säga hur mycket han leder då de andra inte passerat Doldrums ännu. Sen tidigare erfarenheter har de som kommit ut därifrån ökat avståndet ännu mer när de väl är förbi. 

 

Ikväll beräknas Thomson passera ekvatorn på mindre än de tidigare satta rekordet från 2004 av Jean Le Cam som seglade dit på 10 dagar och 11 timmar. Thomson är inne på sin 9 dag och förväntas vara där ikväll om ingenting går sönder på båten. 

 

Jean Le Cam kommenterar de kanske nya rekordet med att det var på tiden att någon satte ett nytt. Själv sitter Le Cam fast i Doldrums med lite och skiftande vind vilket skapar mycket arbete ombord. Seglen byts ofta för att hålla så hög hastighet som möjligt. I ett pressmeddelande från Vendée Globe låter det som om Le Cam känner sig lite hopplös då han ännu inte vet när han kan komma ut och får mer vind. 

 

För Thomson ser det iallafall lovande ut, prognosen säger mer vind och från vänster vilket gör att han kan falla av och släppa ut på seglen och segla ännu snabbare. 

 

KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Minns ni Laura Dekker? Världens yng...

Allting började som en dröm och 2012 var det klart att hon numera är världens yngsta jorden runt seglare solo.    Seglingen tog 518 dagar och...

Kanske 2018 roligaste klipp - Vi är...

Här är klippet man kan se oändligt många gången. Vi vet inte vad...

Fungerar öronproppar mot sjösjuka?

Det finns många olika sätt att förhindra sjösjuka och när den v&a...

HAVSÖRNEN NOMINERAD TILL BÄSTA RENO...

Vinnaren i 1937 års Gotland Runt, Havsörnen, alias Citona, har nominerats till b...

The Golden Globe Race 2018 - Racet...

Golden Globe Race är ett race runt jorden ett varv non-...
x