NÄSTA

Alex Thomson sätter troligtvis rekord inatt

November 15, 2016 @ 11:46:36   Foto vendée globe 


1 AV 1

Vendée Globe är inne på sin 9 seglingsdag och rorsman på Hugo Boss är Alex Thomson som troligtvis sätter rekord inatt om inget oväntat händer. 

 

Alex Thomson har haft ett fantastiskt race än så länge och leder med ett ganska stort avstånd mot de andra. Han passerade precis Doldrums och det var den enklaste krossen någonsin berättar han i klippet. Det är svårt att säga hur mycket han leder då de andra inte passerat Doldrums ännu. Sen tidigare erfarenheter har de som kommit ut därifrån ökat avståndet ännu mer när de väl är förbi. 

 

Ikväll beräknas Thomson passera ekvatorn på mindre än de tidigare satta rekordet från 2004 av Jean Le Cam som seglade dit på 10 dagar och 11 timmar. Thomson är inne på sin 9 dag och förväntas vara där ikväll om ingenting går sönder på båten. 

 

Jean Le Cam kommenterar de kanske nya rekordet med att det var på tiden att någon satte ett nytt. Själv sitter Le Cam fast i Doldrums med lite och skiftande vind vilket skapar mycket arbete ombord. Seglen byts ofta för att hålla så hög hastighet som möjligt. I ett pressmeddelande från Vendée Globe låter det som om Le Cam känner sig lite hopplös då han ännu inte vet när han kan komma ut och får mer vind. 

 

För Thomson ser det iallafall lovande ut, prognosen säger mer vind och från vänster vilket gör att han kan falla av och släppa ut på seglen och segla ännu snabbare. 

 
KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Silver till Josefin i Japan

Ett stort grattis till Josefin Olsson som tog silver vid världscupen i japanska Enoshima tidigare idag. Här följer ett pressmeddelande från SSF.  

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel...

Gennakeraction.

Gammal är äldst - Johnie Berntsson ...

Göteborg visade sin bästa sida, med hårda vindar och en och annan regnskur,...

TRE ÖNSKNINGAR I EN GRAND LARGE 360

Den cruising-inriktade serien Grand Large är Dufours svar på den bästa komb...

ParaVM i Sheboygan (video)

Så var ParaVM igång! Fia Fjelddahl seglade sin 2.4mR och placerade sexa efter...x