NÄSTA

Seasick: Förberedelser inför seglingen över Atlanten

November 08, 2016 @ 20:59:15   Foto seasick sailing 


1 AV 1

Gänget ombord på Seasick är nu i full gång med förberedelserna för att krossa Atlanten. Vi har tagit ett snack med killarna för att ta reda lite på vad de har gjort för förberedelser och hur de har gjort för att starta hela projektet. 


 

Just nu förbereder sig killarna inför den stora seglingen över Atlanten. De är mycket som ska fixas och få ordning på innan avfärd. Ingenting får glömmas och planering och struktur är viktigt för att få med allting. Så vad kan tänkas behövas på en resa som är så pass lång? En satelit telefon är väldigt bra att ha för att kunna ha någon kontakt med omvärlden, reservdelar till de vanligaste sakerna som går sönder och en del basmatvaror som dock inte kommer räcka hela vägen. 

 

Redan innan den stora avgörande seglingen har de haft problem med motorn ombord. Det är en del i motorn som inte fungerar klockrent utan läget mellan att köra rakt fram och bakåt är ännu inte komplett. Så mycket energi går att hitta rätt reservdel till det och sen se till så att allting fungerar bra. 

 

Hur började resan? 

 

Hela idéen till den här typen av resa började hos en av killarna vid namn Jens. Han gjorde ungerfär samma resa ett år sen fast då bara som transportsegling. Då kläcktes idéen att göra det igen fast den här gången njuta lite mer av de olika länderna och kulturerna de kommer stöta på. De köpte en båt med hjälp av lånade pengar från familj och vänner för att sedan sälja båten när resan är över och ge tilbaka pengarna. Annars har det sen tidigare sparat undan så att de inte behöver tänka jättemycket på ekonomin just nu utan bara njuta av resan och upplevelserna. 

 

Tips till andra

 

De hälsar att till andra som vill göra något liknande är det bara att köra. Än så länge har de gått jättebra för dem och de rekommenderar verkligen flertill samma resa. Det är väldigt mycket arbete både innan under och efter resan men det är helt klart värt det så om man bara vill kommer drivkraften till att klara av en sån här grej. Alla resor startar med ett litet steg och sen gäller det bara att ta flera, ta det lugnt och sätt igång och gör upp en plan och snart är ni iväg hälsar dem. 

 

De startar i Teneriffa och seglar sen över Atlanten till ännu obestämt ställe, de kollar fortfarande runt vilken hamn de tror kommer passa dem bäst. 

 

Besök gärna deras Facebook och hemsida, SeaSickSailing.com.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Och vissa klagar på kylan i Sverige

Det är många som fortsatt seglar i Sverige trots att både mörkret och kylan kryper sig ner. I bildspelet ser vi andra som också kämpar med kylan men på...

Mäktig start – nu blir det svettigt...

Efter en mäktig start på andra etappen av Volvo Ocean Race närmar sig f&au...

Paret sålde allt för att skapa ett ...

Paret Ben och Ashley sålde allt de ägde och köpte en Katamaran för at...

Intervju: Otto Hamel - Gasten som a...

Vi har pratat med Otto Hamel som just nu är Sveriges bästa 49er gast. Otto har n...

Fortsatt renovering av den klassisk...

Vi har fått äran att se bakom kulisserna när en klassisk 5.5 meter klass b...
x