NÄSTA

HÖSTNUMRET UTE NU!

November 01, 2016 @ 08:53:57   Foto Carlo Borlenghi


1 AV 2

Höstnumret ute nu! Omslaget föreställer svenska Ladykiller (Swan 50). Fotograf är Carlo Borlenghi.

 

Search Magazine #5(57) HÖSTNUMRET är distribuerat till prenumerant och butik. 

 

LEDARE 57: ”INGET ÄR JU SÅ BELÖNANDE SOM ATT NÅ ETT MÅL.”

 

Det har blåst nordlig vind några dagar nu. Med en nattemperatur som snuddar vid nollan är kylan påtaglig även mitt på dagen, trots att solen strålar från en klarblå himmel. För de flesta är säsongen över. Allsvenskan är avgjord och Mästarnas Mästare korad. Några få kappseglingar återstår i tävlingskalendern. De flesta båtägare har tagit upp sina båtar och bäddat ner dem inför vinterdvalan.

 

När sommaren började lida mot sitt slut bävade jag för den mörkare årstiden. Jag var långt ifrån trött på ljuset och värmen. Nu när den är här älskar jag det. Luften är hög och färgerna sprakande och vattentemperaturen än så länge dräglig. Hösten är en utmärkt tid att göra bokslut över säsongen som gått och börja planera inför nästa. Vad behöver fixas med båten? Är det dags att byta upp eller ner sig, eller kanske komplettera med en jolle för att komma närmare vattnet? Behöver man vara i bättre form för att nå sina mål 2017? Kanske borde man förkovra sig, gå en kurs eller läsa en bok, boka en resa eller lägga rutten för nästa skärgårdsäventyr. Jag är långt ifrån klar med mina planer, det är en process som måste få ta sin tid. För mig är det viktigt att lägga kraften och energin på det jag verkligen vill genomföra. Därmed inte sagt att jag alltid lyckas. En av vardagslivets verkliga utmaningar.

 

Andra saker som jag går och funderar över är den där tävlingslicensen, hur föll den egentligen ut (och varför), vilka lag kommer vara med i VOR 2017-18 (det är mindre än ett år till start) och varför kom det inte med några tjejer i ungdomslaget som skall representera Sverige i Red Bull Youth America’s Cup nästa år. Är inte tanken att skapa förutsättningar för en ny generation professionella seglare? I så fall är hälften förlorat redan vid start.

 

Jag går också omkring med en massa pirr i magen. Snart, väldigt snart går starten av soloseglarens Everest – magiska Vendée Globe. Det racet trollbinder mig. Jag kommer vara slav under www.vendeeglobe.org sisådär 80+ dagar från start till det att sista båten korsat mållinjen eller brutit. Med de orden önskar jag dig en fortsatt härlig höst. Dröm stort, lycka till med planering och inte minst genomförandet. Inget är ju så belönande som att nå ett mål.

 

Som vanligt riktar vi ett stort tack till redaktionens kreativa krönikörer, skribenter, fotografer, webbredaktörer, gästmedarbetare och annonsförsäljare som med oförtröttlig entusiasm för verksamheten framåt.

 

Du vet väl att du kan prenumerera på Search Magazine? För 198:- kronor får du sex nummer bekvämt hem i brevlådan under ett helt år. Kostnaden täcker packning, porto och övrig administration i samband med din prenumeration.

 

Du vet väl aἀ du också kan prenumerera på vårt nyhetsbrev? Teckna dig längst ner på www.searchmagazine.se genom att ange din e-postadress.

 

Hjälp oss sprida seglingsglädje i landet. När du läst klart ditt exemplar av Search Magazine – ge det till en vän. Ett söndernött exemplar passar bäst i pappersåtervinningen.

 

// Anna-Lena Elled med Redaktion

 

Search Magazine #5(57) HÖSTNUMRET är distribuerat till prenumerant och butik.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM över för Sverige

Fotografiet ovan: Fritiof Hedström och Otto Hamel i 49er under VM i Århus 2018. ...

SPÄNNANDE FINALDAG I LYSEKIL

Anna Östling och Johanna Bergqvist seglar semifinal idag i Lysekil liksom Pauline Cour...

VÄDERFENOMEN UTOM ALL KONTROLL (VIDEO)

Vad gör man när en tromb drar förbi? Inte mycket. I bästa fall hå...

Tillbakablicken: Turn the Tide on P...

Fotografiet ovan: Turn the Tide on Plastic efter avslutat race i Haag. Om bara några tim...x