NÄSTA

Så maxar du din varma choklad

Oktober 30, 2016 @ 18:37:54   Foto Louise Lindkvist


1 AV 1

Det finns bland oss seglare ett gäng tappra själar som seglar nästintill året runt. För att klara av detta kan het dryck i termos behövas. Här är receptet på den perfekta chokladen


 

1 kopp

1 msk kakao

2 msk socker

2 msk vispgrädde

2 dl mjölk

 

Blanda kako, socker och grädden i ett glas. Se till att blanda det så ordentligt att grädden vispas. Det ska helt enkelt bli lite som en chokladmousse.

 

Häll mjölken och moussen i en kastrull och värm upp under omrörning. Se till att chokladen inte kokar, annars bildas en hinna ovanpå drycken när den ligger i termosen eller koppen. 

 

Ska chokladen inte förtäras ut en termos, kan du alltid toppa den med sprutgrädde för absolut bästa resultat!



KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Ny typ av tilläggning: Polack style

Även fast seglings sägs vara miljövänligt måste vi använda motor nån gång under resan. Det blir nästan säkrast för alla att slippa s...

​Allt för sjön 2017 - en höjdpunkt ...

Pressmeddelande från Stokholmsmässan: Förra helgen avslutades Allt fö...

Norge bygger världens första tunnel...

Lastfartygsvägen längs Norges kust är farlig och det är många ol...

Horizontseglarpodden forskar i Sear...

Härliga helg och ännu mer poddtips! Till lördagsfrukosten idag kanske senas...

I huvudet på en taktiker - Quantum ...

Quantum Racing fungerar i princip som Quantum Sails testpanel på vattnet i sin TP52a...
















































x