NÄSTA

Så maxar du din varma choklad

Oktober 30, 2016 @ 18:37:54   Foto Louise Lindkvist


1 AV 1

Det finns bland oss seglare ett gäng tappra själar som seglar nästintill året runt. För att klara av detta kan het dryck i termos behövas. Här är receptet på den perfekta chokladen


 

1 kopp

1 msk kakao

2 msk socker

2 msk vispgrädde

2 dl mjölk

 

Blanda kako, socker och grädden i ett glas. Se till att blanda det så ordentligt att grädden vispas. Det ska helt enkelt bli lite som en chokladmousse.

 

Häll mjölken och moussen i en kastrull och värm upp under omrörning. Se till att chokladen inte kokar, annars bildas en hinna ovanpå drycken när den ligger i termosen eller koppen. 

 

Ska chokladen inte förtäras ut en termos, kan du alltid toppa den med sprutgrädde för absolut bästa resultat!



KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Astarte

ASTARTE FÖLJER EFTER MARGA TILL ITA...

Sveriges äldsta R10, Astarte, 10 S 1, har sålts till Italien och kommer där att ingå i en flottilj med tior. Konstruktör var C O Liljegren. Astarte byggdes 1907 p&...

UNDAUNTED - VÄRLDENS MINSTA ATLANTK...

Yachts handlar för den överdådige ofta om stora ytor, blanka och stora sal...

KSSS vann första omgången i Allsven...

I helgen seglades första omgången i Allsvenskan. Här följer ett press...

VECKANS 5 MEST LÄSTA: Köptes för 1 ...

Ibland överraskar ni läsare med vilka inlägg som visar mest intresse. Det ä...

Funktionsnedsatta barn får nu möjli...

På ett universitet i Plymouth gör studenten Forrest Worthington optimistsegling...




















































x