NÄSTA

Så maxar du din varma choklad

Oktober 30, 2016 @ 18:37:54   Foto Louise Lindkvist


1 AV 1

Det finns bland oss seglare ett gäng tappra själar som seglar nästintill året runt. För att klara av detta kan het dryck i termos behövas. Här är receptet på den perfekta chokladen

 

1 kopp

1 msk kakao

2 msk socker

2 msk vispgrädde

2 dl mjölk

 

Blanda kako, socker och grädden i ett glas. Se till att blanda det så ordentligt att grädden vispas. Det ska helt enkelt bli lite som en chokladmousse.

 

Häll mjölken och moussen i en kastrull och värm upp under omrörning. Se till att chokladen inte kokar, annars bildas en hinna ovanpå drycken när den ligger i termosen eller koppen. 

 

Ska chokladen inte förtäras ut en termos, kan du alltid toppa den med sprutgrädde för absolut bästa resultat!


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

PRYLNÖRD (VIDEO)?

Gillar du också prylar? Här tar vi en titt på Sea-Tags MOB-alarm, Quicks varmvattenberedare och racingkompassen Velocitek Prism.   SEA-TAG MOB ALARM

NYA BÅTAR (video)

Det är ingen hemlighet att vi är barnsligt förtjusta i båtar, av alla ...

Team Pro4u tar revansch i helgens S...

Under helgen seglades Sandhamn Open traditionsenligt. Här rapporterar Team Pro4u:s&...

Kappseglingseglingsglädje i Turkiet...

Här är ett sammandrag från första etappen av årets Otokar Tırhan...

Mjuka konserver. Foto Martin Gadman

Mjuka konserver

Äntligen börjar säsongen närma sig på riktigt och det är dag...



x