NÄSTA

Så maxar du din varma choklad

Oktober 30, 2016 @ 18:37:54   Foto Louise Lindkvist


1 AV 1

Det finns bland oss seglare ett gäng tappra själar som seglar nästintill året runt. För att klara av detta kan het dryck i termos behövas. Här är receptet på den perfekta chokladen


 

1 kopp

1 msk kakao

2 msk socker

2 msk vispgrädde

2 dl mjölk

 

Blanda kako, socker och grädden i ett glas. Se till att blanda det så ordentligt att grädden vispas. Det ska helt enkelt bli lite som en chokladmousse.

 

Häll mjölken och moussen i en kastrull och värm upp under omrörning. Se till att chokladen inte kokar, annars bildas en hinna ovanpå drycken när den ligger i termosen eller koppen. 

 

Ska chokladen inte förtäras ut en termos, kan du alltid toppa den med sprutgrädde för absolut bästa resultat!



KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

High five America´s Cup style

Oracle Team Usa seglar ofta snabbt och imponerar på fansen. Nu tar de det till en helt ny nivå och ger dem en high five i farten. Är de en taktik de övar in inför ...

Upptäckt Grönland med Guirec Soudée...

Guirec Soudée har under ett år med segelbåt upptäckt Grönlan...

Nisse Gustavsson är en av Sveriges tre riggmästare. Foto Olle Appelberg

MÄSTAREN NISSE HJÄLPER DEN SOM VILL...

Fotografiet ovan: I Barkassskjulet vid Marinmueeet i Karlskrona tillverkas mycket av de ut...

Unikt klipp från Södra Ishavet och ...

Igår sökte en helikopter från franska flottan upp Alex Thomson och hans H...

HÄPNADSVÄCKANDE KATAMARAN SEGLADES ...

Karin Pelerin använde sin båt flitigt under det tidiga 1900-talet. Foto Sjö...

















































x