Adam Holm laddar om mot Kona-VM

Vill du se fler bilder med Adam? Klicka på bilden ovan och bläddra med pilaran på höger och vänster sida.

En flerårig heltidssatsning mot Rio-OS i RS:X-klassen tog slut i våras för 22-årige Adam Holm. Han erövrade en nationsplats men lyckades inte beveka SOK. Det var en satsning som förde enmanslandslaget runt jorden och till Kina för att få bästa möjliga träning. Satsningen innebar flera tunga motgångar när inte kroppen fungerade längre.

”Det var min viljestyrka som gjorde mig övertränad. Ändå ångrar jag ingenting. Jag har lärt mig att hantera motgångar och att aldrig ge upp. Det har gjort mig starkare och med mer självförtroende”, berättar Adam.

Han menar att det självklart var tufft att inte nå hela vägen fram mot ett mål han hade kämpat mot i flera år. ”Jag är samtidigt tacksam för allt. Jag har lärt mig nya språk och fått vänner över hela världen. Trots att jag kämpade har jag njutit hela vägen och ser det definitivt inte som en förlust”, berättar han vidare.

Han är inte främmande inför en ny OS-satsning. ”Det är absolut möjligt men just nu tar jag en paus från RS:X-seglandet”. Den senaste månaden har han befunnit sig i Nordnorge med filmexpeditionen ”Chasing the elements” som handlar om att locka ut unga i naturen.

Nu återvänder Adam Holm till fadershuset och Kona One-klassen där han är fostrad. 28 oktober invigs VM i Islamorada, Florida. Över hundra seglare kommer att finnas på startlinjen vilket gör det till det största Kona-VM:et hittills. Adam hör till favoriterna och har både VM- och EM-guld i Kona-klassen på meritlistan sedan tidigare. Målet är klart: ”Bli bäst i familjen”. I Konasammanhang brukar det betyda medalj. Pappa Björn har tre VM-guld och syster Andrea har en EM-medalj och har nosat på VM-medaljerna tidigare år.

Den 2 november vet vi hur det har gått.

Text Daniel Nordlund

Top