NÄSTA

Vilma Bobeck skriver in sig i historieböckerna

Oktober 19, 2016 @ 10:50:04   Foto Search Magazine 


1 AV 1

Vilma Bobeck är en ung talang och har länge seglat både Ejolle och Laser Radial. Nu blickar hon istället ut mot 49er FX eliten och tränar hårt för att bli bäst. 


 

Under Mästarnas Mästare i helgen presterade Vilma på topp och skrev in sig i historieböckerna och blev den första junioren på pallen. Med en tredjeplats på Sveriges tuffaste regatta måste Vilma vara mer än nöjd. 

 

Har du hunnit smälta helgens prestation? 

Ja det har jag gjort. Det är fortfarande lite otänkbart eller rättare sagt svårt att föreställa sig att det faktiskt är sant. Tidigare tre år har jag varit sjukt nära finalen och nu var första gången jag faktiskt hade en chans och det var riktigt mäktigt att få komma upp på pallen. Även väldigt skönt att visa gubbarna att jag inte bara nöjer mig med en finalplats utan också är där för att vinna. 


Du har varit otroligt duktig tidigare år på Mästarnas Mästare, har du en hemlig talang gällande J70 och kölbåtssegling? 

Det är så konstigt för jag har verkligen ingen aning. Mitt största fokus under Mästarnas Mästare har hela tiden varit att ha en mjuk och fin känsla i båten. Inte stressa så mycket utan låta alla göra sitt och inte bara sitta där bak och skrika.

Inför förra året var vi med i Ungdoms SM i Match racing vilket gav lite mersmak men annars vet jag inte riktigt. Stämningen ombord och tajmingen i starten. En annan anledning är kanske att jag nu varit med i många år och kunnat bygga upp ett självförtroende och lite erfarenhet. 


Vad var teamets vinnande koncept i helgen? 

Go stämning och hela tiden tänka ett steg före. Jag hade pappa med ombord och vi håller inte alltid sams så vi två hade väldigt stort eget fokus på att sköta oss själva och inte fokusera på vad den andra gör för fel. Annars hade vi hela tiden en plan och diskuterade öppet i båten om beslut så vi hela tiden hjälptes åt med det och utnyttjade att vi var fyra stycken ombord. 

 

Var var det bästa med helgen? 

Semifinalen eller finalen för vi gjorde halvkassa starter och nollställde sedan helt och började segla så bra vi bara kunde för att ge oss själva en chans att komma ikapp. Vilket gjorde att vi kunde knappa igen så pass mycket i båda racen att vi slutade på tredjeplats. 

 

Vad tar du md dig till FXen?

Det finns hela tiden saker att  både hämta och tappa, så stort fokus blir att hela tiden jobba metrar, aldrig ge upp och alltid blicka framåt. Det är nånting man vet innerst inne men behöver bli påmind om ibland. KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Trimaransegling med Team Francis Joyon

Vi kliver ombord och åker med på Team Francis Joyon och deras Trimaran IDEC.    Vågsegling har vi sett många exempel på tidigare ...

Vendée Globe: Spänning på ny nivå

Med mindre än 400 nm kvar till mållinjen är det ett spännande avslut ...

Värmer upp inför European Yacht of ...

Det är 25 båtar som är nominerade till European Yacht of the Year och det ...

VECKANS 5 MEST LÄSTA: Exempel på fa...

Det är alltid intressant att summera föregåe...

Svensk andraplats på Monaco Optimi...

Under helgen gick Monaco Optimist Team Race av stapeln och de nordiska länderna domin...
x