NÄSTA

Svenska Mästare: Martin Strandberg med besättning

Oktober 12, 2016 @ 19:38:13   Foto accountor sailing team


1 AV 1

Martin Strandberg tillsammans med Robert Szabo, Johan Tempelman, Jonas Holm, Mathias Lantz, Jens Allroth, Julia Henriksson vann SM guld i Farr 30 tidigare i sommaren och taktiken är redan satt. 


 

1. Som vinnare måste man få frågan, hur känns det?

Vi har seglat Farr 30 i ganska många år nu, med bra resultat, men årets vinst var speciell. Båten hade stått på land i över ett år och inte använts. Vi tog årets SM som en kul grej så därför var det extra kul att vi lyckades vinna.

 

2. Kommer du ihåg sista racet och känslan av veta att du vunnit?

Vårt SM var ett Internationellt SM så därför fightades vi även med ett gäng duktiga tyskar. Inför sista dagen var vi en poäng efter tyska ledaren. Det blåste väldigt mycket sista dagen och vi låg o surfade i närmare 20 knop på länsarna! Normalt sett så vurpar (broachar) vi inte så mycket men pga av vårt långa seglingsuppehåll blev det en eller två för många kölvisningar. Nånstans där förlorade vi totala vinsten men hade hyffsat bra koll på våra svenska konkurrenter och det var skönt att veta att vi tog hem SM titeln.

 

3. Visste du att du hade chans på guld innan regattan startade?

Nja.. Alla kan ju vinna när tävlingen börjar och vi vet att vi har mycket rutin i Farr 30. Däremot kände vi oss naturligtvis väldigt osäkra eftersom vi inte seglat Farr 30 på länge. Vi satsade också på en ny besättning med bla 15 åriga Julia Henriksson från Lomma. Julia hade aldrig kappseglat kölbåt tidigare och hade precis gått från Optimist till E-jolle. Hon och övriga i besättning gjorde ett fantastiskt jobb med tanke på våra förutsättningar.

 

4. Är ditt team självklart inför Mästarnas Mästare?

Eftersom vi är 7 personer på Farr 30 och nu bara behöver 4st till MM så var vi tvungna att välja bort några, vilket är synd. Det kommer bli jag, Robert Szabo, Johan Tempelman och Jonas Holm som seglar MM.

 

5. Hur kommer ni förbereda er?

Besättningen är bosatt i Stockholm förutom jag som bor i Skåne. Stockholmsligan har tränat J70 någon gång ute i Saltsjöbaden under hösten och jag seglade själv kval till Allsvenskan i Båstad i helgen som gick. För mig är Mästarnas Mästare mer en social grej, än viktigaste tävlingen att vinna på säsongen. Vi får se hur långt våra förberedelser räcker.

 

6. Har ni någon hemlig taktik du kan dela med dig av?

Håll dig mellan mål och Niclas Edler i år så vinner du!KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Framtidens säkerhetsgrej: Radiostyr...

Det tekniska teamet som samarbetar med The Boatyard jobbar hårt och effektivt för att hitta nya tekniska lösningar för sjöräddning och säkerhet på v...

La voie du pôle - mötet mellan kata...

Över isar, genom vatten, totalt hela norra Ishavet, allt med en hybridkatamaran....

Team Gilmour och Redline Racing kom...

Under helgen arrangerades M32 tävlingen Geographe Bay Cup i Busselton, Australia. Vin...

Bästa av två världar- Isjakt och Laser

William Sjöström och Henrik Bergman är två uppfinningsrika killar. De...

Jorden-runt-seglarna svarar på fråg...

Linn och Gustav seglar runt jorden i deras Vagabond 31 och vi har tidigare delat deras his...
x