NÄSTA

Dadelbollar, det perfekta mellanmålet

Oktober 12, 2016 @ 15:28:31   Foto Swedish Women's Match Racing Team


1 AV 1

Vi har en tradition i laget, att en eller flera bakar dadelbollar inför varje tävling! För er som inte vet vad dadelbollar är, så är det som chokladbollar fast basen består utav dadlar. Otroligt gott, enkelt att hiva i sig mellan matcherna/racen, och mättande.

 

18–20 dadlar

5 dl havregryn

3 msk kakao

1 ½ dl kokosolja

1 nypa salt

4–5 msk kaffe (ev lite vatten)

 

kokos

 

Gör så här:

1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.

2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.

3. Tillsätt kakao, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.

4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos. Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre.

 

Lägg i en vattentät burk och ta med till tävlingen!

 

/ Louise


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Turn the Tide on Plastic seglar för...

Minns ni de två kvinnorna som tillsammans med sin hund blev räddade efter fem månader till havs i ok...

TBT: Scrolla inte Facebook på jobbet!

Throwback Thursday: Vissa jobb kräver fullt fokus och går inte slarva med.. Typ...

Team New Zealand bekräftar vem som ...

"Jag har en muntlig överenskommelse, vi har inte gått igenom det skriftliga men ...

14 anledningar till att en jorden r...

Att kasta sig ut i världen och segla från en underbar plats till en annan kan l&...

Ny nöjesseglare i kolfiber

Tretton år efter succéerna V46 Belladonna och V34 Quantum återvände...



x