NÄSTA

Dadelbollar, det perfekta mellanmålet

Oktober 12, 2016 @ 15:28:31   Foto Swedish Women's Match Racing Team


1 AV 1

Vi har en tradition i laget, att en eller flera bakar dadelbollar inför varje tävling! För er som inte vet vad dadelbollar är, så är det som chokladbollar fast basen består utav dadlar. Otroligt gott, enkelt att hiva i sig mellan matcherna/racen, och mättande.


 

18–20 dadlar

5 dl havregryn

3 msk kakao

1 ½ dl kokosolja

1 nypa salt

4–5 msk kaffe (ev lite vatten)

 

kokos

 

Gör så här:

1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.

2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.

3. Tillsätt kakao, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.

4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos. Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre.

 

Lägg i en vattentät burk och ta med till tävlingen!

 

/ Louise



KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

VECKANS 5 MEST LÄSTA: Svenska segla...

Det är alltid intressant att summera föregående vecka utefter vad som var mest läst på hemsidan. Av erfarenhet vet vi på redaktionen vad ni läsare tycke...

Wakeboard bakom bil på knappt smält...

Vårdagjämningen har varit, men vädret i Sverige går likt en jojo, up...

VESTAS GÖR COMEBACK I VOLVO OCEAN R...

Mitt under tisdagseftermiddagen släpptes den stora bomben vi väntat på, te...

Tilläggning like a Boss VS tilläggn...

Tidigare i veckan såg vi hur den 4 faldige OS medaljören och rorsman på Land ...
















































x