NÄSTA

Dadelbollar, det perfekta mellanmålet

Oktober 12, 2016 @ 15:28:31   Foto Swedish Women's Match Racing Team


1 AV 1

Vi har en tradition i laget, att en eller flera bakar dadelbollar inför varje tävling! För er som inte vet vad dadelbollar är, så är det som chokladbollar fast basen består utav dadlar. Otroligt gott, enkelt att hiva i sig mellan matcherna/racen, och mättande.


 

18–20 dadlar

5 dl havregryn

3 msk kakao

1 ½ dl kokosolja

1 nypa salt

4–5 msk kaffe (ev lite vatten)

 

kokos

 

Gör så här:

1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.

2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.

3. Tillsätt kakao, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.

4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos. Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre.

 

Lägg i en vattentät burk och ta med till tävlingen!

 

/ Louise



KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Ingmar Bergman Itaka med pokalen från GL Watson.

SEGLANDE KONSTNÄRENS GLASKANNOR NY...

Nu är det snart sen tid att planera prisborden, fixa gravyrer och leta vandringspriser på villovägar. En klass som på senare år blivit nyskapande när det g&a...

Nylackad kapp och sittbrunn. Foto Lars Pipping

VÄLHÅLLNA SKUA VAR FÖRSTA TRÄBÅTEN...

En av de allra första träbåtarna att sjösättas denna kyliga v&ar...

Och vinnaren är... (Hjertmans OK Sp...

I lördags arrangerade SS Kaparen -

Timelaps: Hundratals J70 på en och ...

21a upplagan av Sperry Charleston Race Week är på intåg och i North Charl...

Emirates Team New Zealand, äntligen...

Med mindre än 35 dagar kvar till starten av America's Cup är nu den nya zeel&aum...
















































x