NÄSTA

Dadelbollar, det perfekta mellanmålet

Oktober 12, 2016 @ 15:28:31   Foto Swedish Women's Match Racing Team


1 AV 1

Vi har en tradition i laget, att en eller flera bakar dadelbollar inför varje tävling! För er som inte vet vad dadelbollar är, så är det som chokladbollar fast basen består utav dadlar. Otroligt gott, enkelt att hiva i sig mellan matcherna/racen, och mättande.


 

18–20 dadlar

5 dl havregryn

3 msk kakao

1 ½ dl kokosolja

1 nypa salt

4–5 msk kaffe (ev lite vatten)

 

kokos

 

Gör så här:

1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.

2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.

3. Tillsätt kakao, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.

4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos. Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre.

 

Lägg i en vattentät burk och ta med till tävlingen!

 

/ Louise



KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Att gå på Seglargymnasium

Dröm dig bort till en vardag med det du älskar, träffa kompisar, styrketräning, mat  och segling. Det är den vardag och verklighet seglarna på ett seglarg...

Scrolla inte Facebook på jobbet

Vissa jobb kräver fullt fokus och går inte slarva med..  Typ som en segelmakar...

5 misstag vi alla gjort (Laser edit...

Vissa misstag kan vi göra om och om igen utan att egentligen lära oss av det. Vi...

Från Borstahusen kappseglar i Indien

Louise Zetterström från Borstahusen är, tillsammans med jämnåri...

NU SEGLAR ELVA NITTIOFEMMOR I NORDI...

Fotografiet ovan föreställer Marga (Foto Olle Appelberg). Vill du se fler bilder...

















































x