NÄSTA

Dadelbollar, det perfekta mellanmålet

Oktober 12, 2016 @ 15:28:31   Foto Swedish Women's Match Racing Team


1 AV 1

Vi har en tradition i laget, att en eller flera bakar dadelbollar inför varje tävling! För er som inte vet vad dadelbollar är, så är det som chokladbollar fast basen består utav dadlar. Otroligt gott, enkelt att hiva i sig mellan matcherna/racen, och mättande.


 

18–20 dadlar

5 dl havregryn

3 msk kakao

1 ½ dl kokosolja

1 nypa salt

4–5 msk kaffe (ev lite vatten)

 

kokos

 

Gör så här:

1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.

2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.

3. Tillsätt kakao, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.

4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos. Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre.

 

Lägg i en vattentät burk och ta med till tävlingen!

 

/ Louise



KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Foto Daniel Stenholm

Tuffa förhållanden första dagen av ...

Mästarnas Mästarna seglas just nu i Marstrand. Det blev en tuff inledning för seglarna igår i hårda höstvindar.   Seglingens Mä...

Wildcard 470 – Mästare bland mästare

Pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet: Anton Dahlberg och hans besä...

Sune Carlsson invald i seglingens H...

Pressmeddelande SSF: Båtbyggaren och starbåtsseglaren, Sune Carlsson, har utse...

Årets Seglarutmärkelser utdelade

Pressmeddelande SSF: I samband med Mästarnas Mästare i Marstrand i helgen har Sv...

Veckans 5 mest lästa: Skräckscener ...

Titt som tätt överraskar ni läsare med att visa extra stort intresse fö...




















































x