NÄSTA

Svenska Mästare: Thomas Hansson-Mild

Oktober 11, 2016 @ 05:32:24   Foto Annelie Norman


1 AV 1

Serien om de Svenska Mästarna fortsätter och ett känt namn är Thomas Hansson-Mild som är vinnare i OK jolle klassen. Vi kallar gärna Thomas veteran då han vart med flera gånger tidiigare. 

 

1. Som vinnare måste man få frågan, hur känns det?

Det känns jättebra! Alltid lika kul att vinna och extra kul nu när det är sånt drag i OK och vi var över 50 båtar på linjen

 

2. Kommer du ihåg sista racet och känslan av veta att du vunnit?

Ja, jag låg efter två poäng inför sista dagen så ingenting var givet. Vi gick ut i svaga blekesförhållande vindar och det var tveksamt hur många race vi skulle kunna få in. Så efter jag vunnit det första racet så var det öppet och jämnt inför sista seglingen. Jag fick en bevakning på mig på första kryssen som jag lyckades komma ur på länsen och därefter kunde jag hålla ledningen i mål och därmed vinna regattan när det så inte blev några fler seglingar den dagen.

 

Dock är det alltid en osäker känsla innan man dubbelkollat med startfartyg för tjuvstarter och annat men därefter kändes det riktigt bra. 

 

3. Visste du att du hade chans på guld innan regattan startade?

Ja, det är ju klart att hade man 11 guld inför detta SM så var väl oddsen hyffsade. Att sedan gå ut och leverera är ju en helt annan sak, vilket kändes skönt med tanke på att jag ifjol missade guldet.

 

4. Är ditt team självklart inför Mästarnas Mästare?

Ja, vi kör med ett gott gäng från hemmaklubben SS Kaparen. Det kommer vara Marie Björling, Johan Björling och Tomas Berg. Vi har seglat i Allsvenskan, kvalen och Mästarnas tidigare fast hela tiden i olika konstellationer. Nu får vi chansen att köra ihop och det ska bli jättekul.

 

5. Hur kommer ni förbereda er?

Med god mat, trevlig musik i bilen på vägen ned mot Båstad samt en gnutta rutin.

 

6. Har ni någon hemlig taktik du kan dela med dig av?

Ja, det är väl att åka ned och ha skoj och att inte ta det för allvarligt då det är trots allt är ett speciellt upplägg att möta så många olika seglare i samma gren. Det är ju lite som att Holm och Kallur möts och kastar kula, båda håller på med friidrott men med lite olika verktyg trots allt.

 

Jo, förresten en hemlig taktik kan jag berätta och det är att vi kommer göra allt för att hålla oss så nära Edler i baren som möjligt, då vi har hört att det ska vara där alla knepen avslöjas.

 

 Stort lycka till Thomas att följa efter Edler, kanske är en vinnande taktik för flera. 

 

SEGLA MED OSS GENOM MEDELHAVET.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Så här kan seglingen se ut 2024

Häromdagen beslutade man vilka klasser som ska seglas på OS 2024 i Paris. Två...

Video: Något vackert för att inspir...

Hur vackra är inte dom här nöjesseglarna? Det handlar om PC55 and PC66 frå...x