NÄSTA

Team GAC Pindar har guldvittring i Stockholm - stolpe ut för Dackhammar

September 10, 2016 @ 08:39:58   Foto David Holm


1 AV 2

Ian Williams fortsätter visa mästartakter i de lätta skiftande vindarna på Riddarfjärden. Han utökade igår sin ledning i tabellen men med dubbla poäng att slåss för imorgon har flera svensklag chansen att knipa segern i M32 Scandinavian Series Stockholm.


 

Här följer ett pressmeddelande från gårdagens seglingar signerat arrangören.

 

Temperaturen stiger i säsongsfinalen av M32 Scandinavian Series i Stockholm och den sexfaldiga världsmästaren i matchracing, Ian Williams och hans Team GAC Pindar, ser svårslagna ut. I gårdagens första segling kopplade de greppet från start. I race två seglade de upp från femma till tvåa samtidigt som deras stora utmanare om serietiteln Essiq Racing inte återhämtade sig efter en tjuvstart.

 

Och marginalerna har inte varit på Nicklas Dackhammars sida. I det tredje racet seglade de ikapp sig från botten av fältet till att var först över linjen. Men de föll ner till femte plats när domaren gav dem ett straff för att inte ha hållit undan för Wallén vid den sista rundningen. Med en seger i race fyra knappade de in viktiga poäng men i race fem tappade de segern till ärkerivalen Williams.

– Det vart upp och ner för många och vi har inte haft allt på vår sida säger, säger Nicklas Dackhammar. I situationen där vi fick straff mot Hans håller jag inte med om domarbeslutet men det är så det är ibland. Vi kan inte påverka hur andra seglar men imorgon går vi för fullt för att vinna den här tävlingen.

 

OS-veteranen Hans Wallén har visat mest klass av alla idag och hans lag ledde de två sista seglingarna från start till mål.

– Det har varit riktigt kul idag och vi är väldigt nöjda. Jag har fått riktigt bra stöd från vår taktiker Keith Swinton ombord och det samarbetet har verkligen funkat. Det känns som att vi ligger bra till för att vinna här i Stockholm, säger Hans Wallén som nu ligger tvåa i tabellen, sju poäng efter Team GAC Pindar.

 

I dagens finalseglingar står dubbla poäng på spel och det innebär att Dackhammar har en liten chans på totalsegern i M32-serien. Då måste hans lag presterar på topp samtidigt som Williams tappar formen. Om Essiq Racing ska gå om i serietabellen måste de sluta tre placeringar före britten i helgens tävling i Stockholm.

– Vi visste att det skulle bli svårseglat med vind från öst på den här arenan, säger Ian Williams. Man blir tvungen att stångas vidare men vi är nöjda med att vara det näst bästa laget efter Hans Wallén idag. Sju poäng är en skön marginal men den kan snabbt försvinna om vi inte är på topp imorgon.

 

M32 Series Scandinavia Stockholm seglas på Riddarfjärden och Race Village ligger på Norr Mälarstrand. Tävlingen fortsätter idag med första start klockan 14.00 och avgörs med finalsegling från klockan 15.30.

 

Resultat M32 Scandinavian Series Stockholm 2016 – fredag 9 september

1. Ian Williams (GBR), Team GAC Pindar – 33p

2. Hans Wallén (SWE), Wallén Racing – 40p

3. Nicklas Dackhammar (SWE), Essiq Racing – 46p

4. Måns Holmberg (SWE), Typhoon X Racing – 54p

5. Nicolai Sehested (DEN), Trefor Racing – 57p

6. Rasmus Rosengren (SWE), Artemis Youth Racing – 57p

7. Johnie Berntsson (SWE), Flux Team – 73p

8. John Bäck (SWE), Evolveras Racing – 83pKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Ingmar Bergman Itaka med pokalen från GL Watson.

SEGLANDE KONSTNÄRENS GLASKANNOR NY...

Nu är det snart sen tid att planera prisborden, fixa gravyrer och leta vandringspriser på villovägar. En klass som på senare år blivit nyskapande när det g&a...

Nylackad kapp och sittbrunn. Foto Lars Pipping

VÄLHÅLLNA SKUA VAR FÖRSTA TRÄBÅTEN...

En av de allra första träbåtarna att sjösättas denna kyliga v&ar...

Och vinnaren är... (Hjertmans OK Sp...

I lördags arrangerade SS Kaparen -

Timelaps: Hundratals J70 på en och ...

21a upplagan av Sperry Charleston Race Week är på intåg och i North Charl...

Emirates Team New Zealand, äntligen...

Med mindre än 35 dagar kvar till starten av America's Cup är nu den nya zeel&aum...
x