NÄSTA

Adam Holm trea i internationellt U23-mästerskap i Kona One i Malmö

Augusti 29, 2016 @ 05:01:29   Foto Kona Windsurfing

Adam Holm. Foto Kona Windsurfing
Adam Holm. Foto Kona Windsurfing

1 AV 5

Efter tre intensiva dagars segling kunde det första internationella U23-mästerskapet i Kona One avgöras.Adam Holm från KSSS lyckades vinna bronset i hård kamp med holländaren Huig-Jan Tak som vann och polacken Marcin Urbanowicz som slutade på silverplats. Bästa tjej med en total fjärdeplats blev Andrea Holm, också från KSSS.

 

Detta det första internationella U23-mästerskapet avgjordes på vattnen utanför Malmö mellan Turning Torso och Öresundsbron. Totalt deltog 36 RS:X, Bic 293 och Kona One-seglare i mästerskapet som genomfördes i både taktiska och krävande förhållanden. Första tävlingsdagens gav skiftade vindar på mellan 6 till 9 m/s. Andra tävlingsdagen gav ett påbörjat race innan seglingarna fick ställas in på grund av för svag vind. Sista tävlingsdagen väcktes de tävlande av ett häftigt åskoväder innan vädergudarna kunde blidkas och de fem avgörande seglingarna genomföras i lätta vindar.

 

Sverige erövrade tredjeplatsen i mästerskapet genom Adam Holm, sju poäng efter totalvinnaren. Adams resultatrad var: (3)-(4)-(5)-(2)-(6)-(1)-(4)-(3)-(3) vilket gav en nettopoäng på 25. De senaste åren har hans fokus helt legat vid satsningen på RS:X och Rio-OS. Sedan tidigare har Adam Holm vunnit såväl Kona-VM som Kona-EM i seniorklassen.

 

- Det har varit riktigt roligt att tävla mot mina RS:X-vänner i en annan klass, byggd på andra principer. Förhållandena var både bra och krävande. Jag är inte helt nöjd med min egen segling men jag lyckades ta en pallplats, säger Adam Holm.

 

Andrea Holm svarade som vanligt för en stabil insats och blev bästa tjej i fältet. I slutändan hade hon sju poäng upp till pallen.

 

Den vinnande holländaren Huig-Jan Tag hade en tät kamp redan från start med de två andra medaljörerna. Genom hela mästerskapet visade han prov på stort taktiskt kunnande och bländande teknik. Hans totalpoäng på 18 räckte till seger.

 

- Jag känner mig väldigt glad. Det har varit spännande och tajt racing. Till sist handlade det om taktik och inget pumpande. Jag uppskattade att vi använde olika segelstorlek beroende på vikt. Den sociala och positiva atmosfären är också något som jag tar med mig hem, säger Huig-Jan Tak.

 

På andra plats i mästerskapet kom den polske RS:X-seglaren Marcin Urbanowicz, endast två poäng bakom slutsegraren.

 

- Det har varit ett mycket trevligt event som jag har verkligen uppskattade. Racingen var väldigt taktisk och jag var tvungen att hela tiden hålla koll på det övriga fältet. Den sociala delen av eventet var en positiv överraskning. Att få umgås med de andra seglarna gav mersmak utanför tävlingsbanan gav mersmak, säger Marcin Urbanowicz.

 

Kona One är en av världens snabbast växande vindsurfingklasser. Killar och tjejer seglar tillsammans och alla har identiska brädor. Segelstorleken avgörs av seglarens vikt för att ge så rättvisa förhållanden vid start som möjligt. Det som också gör klassen speciell är att pumpning inte är tillåten. Tävlingarna i Malmö var det första internationella U23 Kona One-mästerskapet.

 

- De leende ansiktena har gjort att varje ansträngning värd det. Det har varit ett privilegium att vara värd för dessa talangfulla och positiva seglare från tre olika vindsurfingklasser. Vi hoppas att varje deltagare tar med sig positiva minnen och lite av Kona spirit hem, säger tävlingsledaren Björn Holm.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Vakna upp till ljudet av späckhuggare

Fantastiskt klipp som bevisar vad vår jord har att erbjuda. Seglingen kan ta oss till magiska platser där vi bjuds på en show utom dess like. Sitt bekvämt och njut av d...

De perfekta spinnaker-droppet om oc...

Det finns nästan inget som värmer mer i kroppen än en perfekt nedtagning av...

Kaskelotvalen satte stopp för Kito ...

Vendée Globe rorsmannen Kito de Pavant blev tvungen att lämna sin båt &a...

17159085_1475048065881077_9148864888039006992_o

Testing testing, Dongfeng ute på of...

Forfarande bara tre lag släppta, med ett fjärde på vänt är det k...

BLÅGULT PÅ PALLEN I WESTERN AUSTRAL...

I ett nästintill helaustraliensiskt startupplägg fanns där ändå ...
x