NÄSTA

Fem snabba med glömske Henrik Eriksson

Augusti 23, 2016 @ 10:05:36   Foto Gothenburg Student Race 


1 AV 1

Det finns många talangfulla ungdomar inom svensk segling. Vi har pratat med Henrik Eriksson för att ta reda på lite mer om honom.

 

Ålder: 23 år

Hemstad: Malmö

Båt: 49er

 

1. Du har en tendens till att glömma saker lite här och var, vad är det värsta du glömt?

Åh nej, det är ju mycket. Jag har glömt många dåliga saker på dåliga ställen. Jag åkte till Kiel dagen innan tävlingen skulle börja och inser när jag kommer fram att jag lämnat centerbordsfodralet hemma. I där låg som alla Laserseglare vet med all tamp, vimpel, kick, roder, centerbord och typ det mesta man behöver för att segla en Laser.

 

Jag satt i Kiel och kollade tåg tillbaka för att möta mamma som jag försökte tvinga ner med sakerna, till slut löste det sig då några danskar tog med sig det. Annars är standard för mig att glömma plånboken på konstiga ställen, vilket händer minst 10 gånger i månaden, då kan jag inte handla på några dagar.

 

2. Du gör dig väldigt bra i kostym har vi sett på Facebook, vilket är ditt favorit tillfälle att bära kostym?

Mitt bästa tillfälle är antingen väldigt tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Jag tycker inte om att ha det mitt på dagen för det blir lätt svettigt och det känns som om jag går runt med jacka hela dagen. Annars är det alltid härligt att äta någon god mat och ha kostym.

 

3. Vad har du för hemlig talang?

Jag är lite besviken på Pontus som tog Eminem rappen för de är jag väldigt bra på. Jag kan vara sjukt snabb utan att fuska på morgonen. Från att ligga i sängen till att gå hemifrån på tio minuter och däremellan hinna duscha, äta frukost, borsta tänderna och allt detta utan att fuska.

 

Innan klockan 10 kan jag inte missa en minut utan att få ångest, däremot på kvällen kan jag slösa timmar.

 

4. Vilken är enligt dig den godaste mackan i hela världen?

Det är enkelt. Halländsk bonmacka med ost, stekt falukorv och inget annat. Mycket ost. Det är väldigt viktigt att lägga osten i brödet när korven är varm för då smälter osten så det blir som ett limm, man slipper plasta in den och hålla på vilket är perfekt.

 

5. Som vi vet sen tidigare har du erfarat havskappsegling två gånger, Lerum Ocean Race och segling i din Laser över Kattegatt. Vad är hemligheten och vilka tips vill du ge till någon annan som också ska ut till havs?

Om du ska segla över Kattegatt i din Laser, glöm för guds skull inte din mat. För det blir jobbigt, vi hade 9 h hårddvind och jag hade inget vatten eller mat på hela seglingen. Väl framme tryckte jag i mig två pizzor, första gången någonsin vilket i slutändan blev ett roligt rekord.

 

Next up: Henrik seglar 49er tillsammans med James och under hösten lägger han fokus på studier och segling.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Kan polyesterharts börja brinna? (V...

Våren närmar sig med stormsteg och vissa av er kanske har börjat rusta upp båten inför säsongen. Kanske måste du laga ett hål i glasfiberskrovet ef...

Orkanbyar på 85 knop - och träbåten...

Sydgeorgien och Södra Ishavet är ett av de mest brutala ställen du kan segla...

HETAIROS - ett riktigt mästerverk a...

Denna 218 fot långa ketch är den största båten Baltic har lanserat hi...

Cyklonen "Gita" blev en katastrof f...

Tongaöarna i södra Stilla Havet har drabbats hårt av den tropiska cyklonen ...

Kvällstips: Dokumentär om tragedin ...

"Jag kommer fortfarande ihåg ljudet av stormen. Det var det värsta ljud jag n&ar...x